MJUZIKL I KABARE OSVAJAJU SRBIJU: Predstava "Parče brodvejske noći" u "Kombank dvorani"

M. Ć.

03. 09. 2021. u 09:02

GLUMCI i pevači, učesnici pozorišnog spektakla "Parče brodvejske noći" koji će, u pandemijskim uslovima, pred maksimalno 500 gledalaca, premijerno biti izveden 17. septembra u beogradskoj "Kombank dvorani", jedva čekaju da izađu na scenu i predstave publici ono što vredno spremaju.

SPEKTAKL Dragoljub Bajić, Ivana Peters, Katarina Bogićević, Marko Marković, Rade Vukotić, Jelena Gavrilović, Foto V. Danilov

To je nepodeljen utisak posle jučerašnje konferencije za novinare u tom zdanju, upriličene povodom predstave sa elementima mjuzikla, u produkciji "Emoušn teatra".

Reditelj je Rade Vukotić, a na pozornici će biti Dragoljub Bajić, Ivana Peters, Jelena Gavrilović, Katarina Bogićević i Marko Marković, kao i baletska grupa.

- Ovom predstavom stavljamo na mapu Srbije jedno novo, komercijalno pozorište, po ugledu na slična u svetu - smatra Vukotić.

- Produkcijska kuća "Emoušn" donela je odluku da, u teška vremena, napravi pozorište za zabavu, koje će baciti akcenat na bulevarske komade, kabaree i mjuzikle. Akcenat igranja ove, i svih sledećih predstava, stavili smo na gostovanja po Srbiji i regionu, jer u tim, manjim sredinama velika muzička pozorišta nemaju uslova za gostovanja.

"Parče brodvejske noći" će, kaže, provesti publiku kroz poznate mjuzikle i hitove.

- Biće tu pesama iz "Kose", "Briljantina", "Čikaga", "Mulen ruža", "Mama mije", "Fantoma iz opere", kao i hitova Adel, Madone, Džoa Kokera, Frenka Sinatre, Reja Čarlsa, Tine Tarner.

Marko Marković će sa Katarinom Bogićević izvesti čuvenu numeru iz "Briljantina", You're the one that I want.

- Pokušaćemo da je dočaramo na naš način, ali da, opet, ispoštujemo kako je to bilo u originalu - najavljuje mladi glumac, poznat po sinhronizacijama crtanih filmova.

Operski pevač Dragoljub Bajić će sa Ivanom Peters pevati Cryin' time Reja Čarlsa.

- Bavim se raznim žanrovima muzike, i ovo mi nije ništa strano, a tim je fantastičan - napominje prvak beogradske opere pri Narodnom pozorištu.

Bogićevićeva se raduje što će uživo izvesti numeru iz "Fantoma iz opere".

- Bila mi je ogroman izazov jer nisam operski pevač - ističe Podgoričanka, javnosti najpoznatija po seriji "Folk".

Ivana Peters naglašava da uvek voli da radi nešto novo.

- Vrlo je teško izabrati numere - priznaje pop i rok pevačica.

- Ima ih mnogo koje bih volela da izvedem. Volim da pevam u duetu i višeglasju, jedva čekam da se to desi na sceni.

Pogledajte više