NEDELJA PROĐE - MILAN VASIĆ: Omiljeni glumac o rodnom Kosovu i Metohiji i prepoznatljivom humoru koji gledaoci obožavaju

Ivan Lovrić

22. 08. 2021. u 10:00

UVEK oran i raspoložen na kraju razgovora nam je otpevao Cunetovu pesmu "Zapevajte sve one pesme stare". Ali, ipak, da krenemo od početka.

Foto V. Danilov

Za sebe veli da je momče sa Kosova. Zato voli da obilazi rodni kraj. Tako je bilo i ovog leta. Milan Vasić, naš popularni glumac, trebalo je da na Kosmetu bude tri-četiri dana obilazeći srpske svetinje, ali je ostao punih deset dana.

- Bio sam u Prizrenu, posetio bogosloviju, Crkvu Svetog Đorđa, grob cara Dušana, Dečane, Pećku patrijaršiju, manastir Draganac, kao i crkve u Štrpcu.

Koje utiske nosite iz svog zavičaja?

- Čim pređem ovu lažnu administrativnu granicu vraća mi se sećanje na celo detinjstvo, jer sam prvih dvadeset godina živeo na Kosovu. I to će me držati do kraja života. A dok me to drži, biću dete u duši.

Da li je naša kulturna baština u opasnosti?

- Mada se Albanci svim snagama trude da nam je preotmu, nadam se da Evropa i svet to neće dozvoliti.

Sa trubačem Dejanom Petrovićem snimili ste pesmu "Ja sam momče sa Kosova".

- Drago mi je što je ona zaživela u narodu i što gotovo nema veselja gde se ne čuje. Pogotovo među našim ljudima sa Kosmeta.

Koje su vam omiljene pesme iz vašeg kraja?

- Svakako "Navali se Šar-planina", ali i pesma o Prizrenu "Stari grade". Voleo bih da snimim i neki spot na Šari.

Pored ovih setnih pesama i humor je vaš zaštitni znak.

- Smisao za humor sam nasledio od oca. On je baš vedar lik. Na život gledam sa vedrije strane, i često se šalim.

Očigledno nema leka bez smeha.

- I pre ove užasne korone imali smo mnogo problema, ali u mnogim situacijama humor je bio delotvoran.

Dokle je stiglo snimanje nastavka TV serije "Junaci našeg doba", i koji su vam dalji planovi?

- Seriju "Tri muškarca i tetka" sam završio. Uskoro završavamo i "Junake našeg doba". Drago mi je što se Siniši Paviću mnogo dopalo kako sam igrao u prvoj sezoni. U novoj sezoni me je baš razigrao. Snimam i film "Halijard", koji može da bude nova prekretnica u mojoj karijeri, a prva je bila sa Ljubišom Samardžićem.

Veliki ste partizanovac. Šta očekujete u revanšu protiv Santa Klare?

- Nadam se da ćemo ih pobediti i proći dalje. Prognoziram 5:0 za nas. U prvoj utakmici Partizan nije pružio ni trideset odsto od onog što zna. Bila je to neka zbunjena igra, kao da igrate protiv nekih amatera, pa se i vi sami zbunite.

Na kraju, imate li vremena za jahanje i pecanje?

- Za jahanje, pecanje i druženje sa mojom familijom i prijateljima uvek imam vremena. Pecam na lepim lokacijama, jašem u konjičkom klubu.

Pogledajte više