POLA VEKA BEZ SKANDALA I AFERA: Milena Plavšić promovisala trostruki disk, sa 50 najlepših pesama

M. Ćunković

21. 07. 2021. u 22:47

ESTRADNA umetnica Milena Plavšić (65) predstavila je u radnji "Jugotona" u Beogradu trostruko kompilacijsko izdanje "Kroacija rekordsa", sa 50 najlepših pesama iz višedecenijske karijere, uključujući i jednu novu.

Foto ATA Images

Promociju su joj uveličali dugogodišnji prijatelji i saradnici - Mitar Mirić, Hasan Dudić, Andrija Bajić, predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije Dragiša Golubović, Mirko Kodić, Dragan Aleksandrić... Podrška iz sveta rokenrola stigla je od nekadašnjeg člana "Idola" Zdenka Kolara.

- Milena je ostavila neizbrisiv trag, a njene pesme su postale vanvremenske, i ušle su u muzičke antologije naših prostora - nadahnuto je, u ime izdavača, pričala Natalija Cajić. - Reč je o izvrsnoj pevačici, prelepoj ženi i predobrom čoveku. Danas zajedno slavimo njen život i karijeru.

Golubović je podsetio da Milena skoro 50 godina traje na sceni:

- Postigla je zavidne rezultate zahvaljujući radu, upornosti, talentu i izuzetnoj interpretaciji. Za sobom nije ostavila nikakve loše tragove, afere. Dobila je dva puta Estradnu nagradu Srbije, 1986. i 2019, a priznanje za životno delo će joj biti uručeno u decembru.

Vidno uzbuđena, Plavšićeva je istakla da je "Kroacija rekords" objavljivala trostruki disk samo najznačajnijim izvođačima, koji su imali najveće tiraže.

- Hvala prijateljima i medijima koji me nikad nisu blatili, niti o meni ružno pisali - rekla je Milena.

Pomenula je čuvena pevačica legendarnog saradnika Acu Stepića, koji zbog godina i bolesti nije prisustvovao promociji, pokojnog Budimira Bucu Jovanovića, kao i, takođe, preminulog Acu Koraća. Kako je rekla - jednog od najvećih kompozitora narodne muzike koji joj je napisao "Čašu mi tugom nalijte", "Pisma ću tvoja čuvati"...

- Tu je, zato, Dragan Aleksandrić, čija je pesma "Pozdravi je, pozdravi", koju peva Miroslav Ilić, prodata u tri miliona primeraka - podsetila je Milena.

- Dragan i ja smo radili ploču "Zar ti mene nije žao", i još mnogo pesama.

Upitana postoji li numera koja oslikava njen život, karijeru, cenjena pevačica je za "Novosti" rekla:

- U ono vreme reklamirala se jedna ili dve pesme sa ploče, druge su ostajale nezasluženo u zapećku. Svaku svoju pesmu snimila sam iz duše. Posebno volim "Čašu mi tugom nalijte" i "Zar ti mene nije žao". Moja biografska je "Jaka žena", a na neki način je takva i nova "Kad bih mogla samo da te vidim". "Banjaluko, i ta tvoja sela" je, kažu, moja lična karta.

Recept za uspeh i trajanje je - raditi posao na najiskreniji način, bez skandala i tračeva.

- Danas se mnogi služe svim i svačim. Kad sam počinjala, pravi pevači su samo vodili računa kako pevaju i kakve su im pesme. Ne znam nijednog kolegu koji je bio tada, i ostao i sada popularan, a da je pravio skandale. To rade oni koji nemaju šta drugo da pokažu.

Milena veli da ima mnogo dobrih, mladih kolega kojima je podrška.

- Ne zna se kakva će im sudbina biti, jer su danas druga pravila. Morate sve sami da platite. Svako može da snimi ploču i da peva. Ugrožavaju se mesta onima koji znaju da pevaju, a nemaju para da se reklamiraju.

SUZE ZBOG POKOJNOG SUPRUGA

MILENI je, u jednom trenutku, zastala knedla u grlu, a oči joj se napunile suzama.

- Veliku žal nosim u srcu - plačnim glasom je prošaputala Plavšićeva.

- Tužna sam što ovo nije doživeo moj suprug, koji je preminuo pre devet meseci. Znam da bi se više od mene radovao svemu ovome.

Pogledajte više