CECA TUŽI AUTORE? Javnost podeljena nakon emisije "Srpska majka" na N1, o Svetlani Ražnatović

E. R.

15. 07. 2021. u 09:10

DAN posle emitovanja emisije "Srpska majka" o Svetlani Ceci Ražnatović, iz dokumentarnog serijala "Junaci doba zlog", rađenog po istoimenoj knjizi Slaviše Lekića, usijale su se samo društvene mreže.

Foto Arhiva Novosti

Iako je ova emisija izazvala buru u javnosti pre nego što je preksinoć emitovana na N1, zbog zahteva advokata folk pevačice Radomira Munižabe da se "Srpska majka" ne emituje, jer su "dosadašnji junaci serijala prikazani u negativnom kontekstu", te da se ništa u vezi sa njom ne može objavljivati bez njene izričite saglasnosti, budući da je "zaštitila žig, lik i delo", Cecin pravni tim juče nije tužio autore serijala "Junaci doba zlog", ni televiziju na kojoj je prikazana sporna epizoda.

ĆUTI Svetlana Ražnatović, Foto: Ata images

Kada smo se SMS porukom obratili juče advokatu Radomiru Munižabi, s pitanjem da li planira, kao što je i najavljivao, da u ime Ražnatovićeve tuži autore i N1, uzvratio nam je porukom: "Poštovani, javiću vam odluku uskoro. Za danas vam ništa ne mogu reći". Ipak, kako stvari stoje, Ražnatovićeva će najverovatnije tužiti autorski tim serijala, zbog, navodno, niza laži izrečenih o njoj.

Korisnici društvenih mreža, pak, komentarišu posle emitovanja emisije, da se tresla gora, a rodio miš. Pojedini smatraju da je epizoda mogla da bude još oštrija, budući da su sagovornici u njoj govorili kako 19. februara 1995. na svadbi veka Cece i Željka Ražnatovića Arkana, komandant Srpske dobrovoljačke garde nije iz prve uspeo da pogodi hicem jabuku iznad kuće njegove neveste u Žitorađi, već je to učinio iz šestog pokušaja.

Direktna Jelena Karleuša, Foto: Ata images

Takođe, izražavali su čuđenje kako je Ceca, žena od glamura i stila, mogla da obuče onakvu venčanicu. Mnogo je onih koji misle da je Ceci N1 samo napravila reklamu, kao i da emisija neće uticati na njenu popularnost.

Očekivano, Svetlanina najveća rivalka Jelena Karleuša se oglasila na insta-storiju, povodom emisija koja se bavila likom i delom njene koleginice, sa kojom vodi nekoliko sudskih sporova.

- Zvali su me da učestvujem u dokumentarcu o Svetlani Ražnatović i svedočim o zlu koje sam od nje i njene ekipe doživela - navela je, na početku, JK.

- Odbila sam, ne zato što nemam šta da kažem, već zato što ja o tome govorim već 20 godina javno. To što je narod tek sada "otvorio oči" i shvatio ko je ova žena, to je već druga tema. Ona je najveća sramota srpskog naroda jer ju je narod nazvao "srpskom majkom", a ona je bila sve, samo ne majka.

Karleuša je, u svom stilu, nabrojala da je Ceca, kako je navela, "blizak saradnik ubica, otmičara, ratnih zločinaca, ubica premijera":
- Spisak je stravičan. Imala sam mu*a da 20 godina javno govorim o tome, dok su me plaćeni mediji satanizovali i zabranjivali. Zabranjuju me i dalje, ali sada mogu samo da ga du*aju. Sada, kada je njeno prošlo i kada je nebitna, ne želim da učestvujem u bolnom padu te žene, ali ga je, svakako, zaslužila.

Pogledajte više