"BAŠ ČELIK" PRVI SRPSKI BLOKBASTER: Nove serije "Telekoma", "Dandeliona" i "Filma danas"

J. BANjANIN

08. 07. 2021. u 11:09

OČEKUJE nas još jedna uzbudljiva jesen na kanalu Superstar TV, kako najavljuju "Telekom Srbija" i produkcijske kuće "Dandelion" i "Film danas".

Foto Z. Jovanović

Emitovanje dugoočekivane serije "Pevačica" kreće u septembru, potom u decembru na male ekrane stiže peta sezona popularna krimi-drama "Ubice mog oca", a krajem jula počinje snimanje treći nastavak akcionog trilera "Državni službenik", koji će biti emitovan 2021.

Producent i reditelj Predrag Gaga Antonijević istakao je da se radi i na razvoju nove serije i filma "Baš Čelik":

- Snimanje je planirano za 2023. i to će biti nešto najkompleksnije što je do sada kod nas rađeno. Svima je poznata ta bajka i fenomenalna mitološka priča, i zahvaljujući "Telekomu" donećemo je na male ekrane. Izazvov je u tome što je publika navikla na standarde postavljene, pre svega, u "Gospodaru prstenova", "Igri prestola" i "Marvelovim" ostvarenjima. Planiramo da sve uradimo ovde, sa našim ljudima i našim snagama.

Produkcijski i scenaristički, ovaj projekat biće kompetitivan na svetskom nivou - prvi pravi srpski blokbaster.

Serija "Pevačica", dodaje Antonijević, ima veze sa realnom pričom koju svi znamo, ali uneće u nju i nove elemente. Očekuje nas "izlet" u žanr nadrealnog, kao i obračun u svetu belih i crnih magova. Pored Antonijevića, scenarista je Nataša Drakulić, a reditelj Miloš Kodemo. Glavne uloge mladih muzičkih zvezda i suparnica, Ivane Lazić i Emilije, igraju pevačica Milica Pavlović i Jelena Grujičić.

Nataša Drakulić pisala je i nastavak "Ubica", a režiju potpisuje Maša Nešković. Uigranoj glumačkoj ekipi, koju čine Vuk Kostić, Marko Janketić, Marko Vasiljević, Nina Janković Dičić i drugi, pridružila se Branka Katić:

- Želela sam da radim sa Mašom Nešković jer jako volim njen film "Asimetrija". Igram beogradsku damu iz povlašćenih slojeva našeg grada koja ima školu za intenzivno učenje engleskog jezika. Iva naše maturante sprema za prijemne ispite internacionalnih fakulteta. Ova sezona se bavi vršnjačkim nasiljem, a jedan Ivin učenik je izvršio samoubistvo, dok je drugi nestao, i videćemo kako Iva pokušava i na koji način uspeva da pomogne policiji da nađe pravog ubicu.

Branka Katić , Foto Z. Jovanović

Igor Đorđević scenarista

NAJAVLjENO je i nova serija "Bunar", čiji scenario su napisali glumac Igor Đorđević (na slici) i Nataša Drakulić, a koju će režirati Maša Nešković. Đorđević tumali i lik glavnog junaka, profesora filozofije Radomira, koji se nakon seksualne afere sa svojom učenicom seli u selo u Šumadiji, gde mu društvo pravi sestra koju glumi Nataša Ninković.

Foto Z. Jovanović

Pogledajte više