TRAŽI SE KREVET VIŠE: U Novom Sadu popunjeni smeštajni kapaciteti u vreme održavanja Egzita

S.B.

01. 07. 2021. u 22:48

ORGANIZATORI ovogodišnjeg Egzita, koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 8. do 11. jula uz učešće svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda, pozivaju Novosađane da izdaju smeštaj gostima festivala jer su kapaciteti u Novom Sadu već nedeljama u potpunosti popunjeni.

Foto I. Marinković

 To, kako ističu, svedoči o velikom interesovanju inostranih i regionalnih posetilaca za jubilarni 20. Egzit festival.

- Prema podacima najveće svetske platforme za izdavanje smeštaja u Novom Sadu je već duže vreme čak 99 odsto smeštaja popunjeno u terminu od 8. do 12. jula, a slična situacija je i na drugoj vodećoj platformi. Stoga, pozivamo sve Novosađane, koji su u prilici, da iskoriste ovu jedinstvenu šansu i izdaju svoje smeštajne kapacitete za posetioce iz celog sveta. Interesovanje gostiju je prevazišlo sva naša očekivanja, očekujemo rekordnu posetu ove godine. Pojedina tržišta poput Francuske i Nemačke beleže porast od više stotina odsto u odnosu na prethodne godine. Novosađani imaju sjajnu priliku da izdaju svoje privatne stanove i sobe, i da, što je najvažnije, to učine po potpuno bezbednim uslovima, jer gotovo svi stranci pre ulaska u Srbiju moraju imati negativan PCR test- kaže Akoš Seleši, direktor Egitove turističke agencije.

Ove godine najveći broj posetilaca očekuje se iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Turske, Hrvatske, Mađarske i Holandije. Imajući u vidu da je pandemija nametnula nova pravila putovanja, neće biti velik broj posetilaca iz tradicionalno jakog Egzitovog tržišta Velike Britanije, jer se Srbija i dalje ne nalazi na zelenoj listi te ostrvske zemlje. Gotovo svim stranim državljanima za ulazak u Srbiju potreban je negativan PCR test, osim građanima Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji u zemlju mogu da uđu nesmetano, dok je građanima Slovenije i Mađarske dovoljna i potvrda o vakcinaciji.

VILA ZA 22.000 EVRA

CENE smeštaja za posetioce ovogodišnjeg Egzita, značajno su veće nego prethodnih godina. Pojedini hoteli u gradu su dostigli cenu od čak 400 evra za noćenje, nadmašujući time i najluksuznije hotele u zemlji, dok je veliku pažnju privukao i interesantan oglas za izdavanje vile sa bazenom, u kojoj četiri noćenja koštaju vrtoglavih 22.000 evra.

Pogledajte više