"MAD FEKTORI" VLADAJU STARIM KONTINENTOM: "Evropski metal kanal" ističe bend iz Vranja

D. Ristić

30. 06. 2021. u 11:22

POBEDNICI 47. zaječarske "Gitarijade", "Mad fektori" iz Vranja, uvršteni su na listu najboljih metal bendova Evrope, po izboru specijalizovanog "Evropskog metal kanala".

Foto Nemanja Đorđević

Lista obuhvata sve stilove i podžanrove hevi metala, a "Mad fektori" su jedini bend iz Srbije u društvu kolega iz čitave Evrope.

Vranjanci su se na ovoj listi našli zahvaljujući debi albumu The Sins of Our Fathers, koji je produciran u Švedskoj, a objavljen je pred kraj prošle godine za italijansko-američku izdavačku kuću Wormholedeath. Miks i postprodukciju albuma je radio čuveni producent Fredrik Nordstom, poznat po saradnji sa nizom najpoznatijih evropskih metal sastava.

Video-singl As I Watch Them Fall, najavni pred izlazak albuma, privukao je pažnju španskih recenzenata koji su ga uvrstili u svoj video-pregled trenutno najboljih metal bendova Evrope.

European Metal Channel je specijalizovani španski muzički jutjub-kanal koji prati scenu teškometalnog zvuka na području Evrope, i periodično objavljuje slične liste posle uvida u najnoviju produkciju evropskog hevi metala.

Pogledajte više