NIKO NE ZNA DA LI JE PANDEMIJA GOTOVA: Vasil Hadžimanov predstavlja album sa triom na letnjoj sceni Bitefa

M. Ć.

29. 06. 2021. u 11:14

DžEZ pijanista Vasil Hadžimanov ne skriva uzbuđenje uoči večerašnjeg koncerta novog "Vasil Hadžimanov trija" na letnjoj sceni Bitef art kafea, na Kalemegdanu.

Foto ATA Images

- Skoro celo leto ću svirati, što je fantastično, jer su svi organizatori raznih festivala uveliko krenuli sa pozivima, a mi muzičari želimo da iskoristimo te ponude, jer nismo sigurni kada je zaista kraj pandemije - kaže Hadžimanov, pred premijerno koncertno predstavljanje novog albuma Melody Rhymes, koji su sa njim snimili basista Martin Đakonovski i bubnjar Alek Sekulovski.

To će biti povratak Hadžimanova na istu pozornicu za veoma kratko vreme, jer je 17. juna održao koncert sa svojim bendom, što mu je posle pandemije, kako sam priznaje, bio fantastičan osećaj.

- Desilo se to da sam nešto, što radim već 30 godina, iznenada morao da prestanem da radim. Naravno, to jeste potpuno opravdano zašto sam prestao da nastupam, a opet, niko od umetnika zaista ne može takvo stanje da prihvati.

Sa Martinom i Alekom će prvi put nastupiti u Beogradu, a po završetku svirke muzičari će potpisivati novo izdanje.

- Mi smo pre desetak godina, za dva dana, snimili album "El Raval" u izdanju Skopskog džez festivala, na predlog mog prijatelja Tonija Kitanovskog, gitariste i kompozitora. Kako Martin živi u Nemačkoj, Alek u Kanadi, nismo se susretali u tom sastavu dugi niz godina, a onda su se stvari poklopile 2019. Tada smo na isti način u Skoplju, u njihovoj Filharmoniji, snimili takođe za samo dva dana novi album. Ovaj projekat je drugačiji od prethodnog, a jednako je interesantan.

Trio će 30. juna zasvirati u Skoplju, a dan kasnije u Bitolju. Vasil se, posle toga, vraća svom bendu i Beogradu. Sledi koncert na novom festivalu Jazz in the garden u Botaničkoj bašti. Priznatog muzičara raduje otvaranje koncertne sezone, ali...

- Kao što nisam mogao ništa da kažem sigurno od početka ove agonije, tako ni sada niko i ne može da kaže šta će biti. Cela situacija je vrlo nepredvidiva, u pitanju je ozbiljna bolest.

Hadžimanov trenutno komponuje muziku za drugu sezonu prihološke dramske TV serije "Dug moru". Prvi serijal je takođe potpisao, a učestvovali su i Nikola Čuturilo Čutura i "LP duo".

- Za vreme pandemije mi je odlično leglo da radim i na tom projektu, da ne poludim. Završio sam muziku i za neobičan dečji, tinejdžerski film "Leto kada sam naučila da letim", reditelja Radivoja Raše Andrića. Veoma je lep i drugačiji.

Pogledajte više