ČOČEK ROMSKOG SRCA: Objavljena ritmična pesma orkestra vranjskog trubača Ekrema Mamutovića

D. Ristić

26. 06. 2021. u 20:27

ČUVENI vranjski trubač Ekrem Mamutović, zajedno sa svojim orkestrom, objavio je novi čoček pod nazivom "Romano vilo", odnosno "Romsko srce".

Foto D. Ristić

Kompozicija je snimljena pre pandemije korone, ali je njeno objavljivanje bilo odloženo do sada, usled novonastalih okolnosti.

- Period iza nas je bio posebno težak za muzičare, jer nisu imali mogućnost da igde nastupaju, što ih je dovelo na ivicu egzistencije, ali je i srce trpelo bez onog bez čega ne može - pesme i radosti - rekao je, za "Novosti", Mamutović. - Čoček smo nazvali "Romsko srce" jer odražava ono suštinsko u nama, pesmu i veselje. Melodija i ritam pozivaju na život i igru, na "ludilo" koje nam svima nedostaje.

Novi Ekremov čoček odlična je zvučna podloga za leto koje očekujemo sa optimizmom. Spot je snimljen u nedavno renoviranom Gradskom parku u Vranju, obojenim vedrim prolećnim bojama.

Kako nam kaže Ekrem, svirki još uvek nema, ali se uskoro očekuju svadbe i veselja, kojih nema bez trube. A onda, uz poznate zvuke, oživi i romsko srce i počinje istinsko ludilo.

Pogledajte više