KO VOLI CVEĆE - VOLI I LJUDE: Prvi Sajam cveća u Bijeljini

B.Milošević 22. 05. 2021. u 15:48

NA gradskom trgu u Bijeljini, danas je otvoren prvi Sajam cveća, koji je okupio tridesetak proizvođača sobnog cveća, lekovitog bilja i ukrasnog šiblja sa područja Semberije i Posavine.

Foto: B. Milošević

Otvarajući Sajam, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, istakao je, da se nakon 14 meseci pandemije virusa korona, bar delimično možemo vratiti i nekim lepšim temama.

-Cveće leči dušu čovekovu, a odavno je poznato, da ko voli cveće, voli i ljude. Danas je trg kralja Petra Karađorđevića u Bijeljini najmirisniji i najlepši deo Republike Srpske. Gradska uprava će u narednom periodu pružiti daleko veću podršku uzgajivačima cveća - rekao je Petrović na otvaranju Sajma.

Jedan od izlagača, Dajana Novaković, student hortikulture, kaže, da se njena porodica već dve decenije bavi uzgojem cveća.

- Imamo sobno, sezonsko, rezano cveće, višegodišnje ukrasno šiblje, i sve uglavnom plasiramo na bijeljinskoj Zelenoj pijaci. Ovom poslu se čovek mora posvetiti maksimalno, nema improvizacija, ali, bez obzira na krizu i poskupljenje repromaterijala, moja porodica ipak živi od proizvodnje cveća, kaže Dajana.

Pogledajte više