AKCIJA POLICIJE U DERVENTI: Prnjavorčaninu oduzeta trepteća svetla

N. ĐURIĆ

17. 05. 2021. u 15:43

DERVENTSKA policija je u tom gradu od B. I. (27), iz Prnjavora, oduzela uređaj za davanje posebnih svetlosnih i zvučnih znakova, takozvane „treptače“, koje je neovlašćeno koristio na svom vozilu.

Foto: PU Doboj

Iz policije su danas saopštili da su policijski službenici PS Derventa, u nedelju, oko 21,40 časova, u ulici Marije Bursać u Derventi, po uočenom prekršaju izvršili kontrolu putničkog automobila marke „Škoda” kojim je upravljalo lice inicijala B.I. sa područja opštine Prnjavor, koje je na vozilu posedovalo uređaje za davanje posebnih svetlosnih i zvučnih znakova zakozvane „treptače“.

-„Treptači“ su oduzeti a B.I. je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz oblasti Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH-saopštili su iz Policijske uprave Doboj.

Osvrćući se na sve učestaliju pojavu da mnogi vozači mahom skupocenijih vozila sami sebi daju za pravo da neovlašćeno upotrebljavaju „treptače“, iz dobojske policijske uprave najavljuje nastavak te akcije.

-I u narednom periodu nastavićemo sa pojačanom kontrolom saobraćaja sa akcentom na sankcionisanje vozača koji u vozilima protivzakonito poseduju i koriste uređaje za davanje posebnih svetlosnih i zvučnih znakova-upozoravaju iz PU Doboj.

Pogledajte više