SERIJA PROVALNIH KRAĐA U DERVENTI: Pokrali pazare, motorne testerre, trimere, auto delove

N. Đurić

13. 05. 2021. u 23:59

POLICIJA traga za, najverovatnije, više lopova koji su u noći između utorka i srede izvršili seriju teških provalnih krađa u derventske radnje, čiji su vlasnici ojađeni za ukupno više od 15.000 maraka, saznaju „Novosti“.

Foto O. Matavulj

Iz dobojske policijske uprave su naveli da policijski službenici PS Derventa preduzimaju „potrebne mere i radnje u cilju pronalaska jednog lica ili više njih koja su u toku noći izvršila tri krivična dela-teška krađa“.

-Policijskoj stanici Derventa u sredu je prijavljeno da je izvršena provala u jednu poljoprivrednu apoteku odakle su otuđene motorne testere, trimeri, novac i drugi predmeti. Istog dana Policijskoj stanici Derventa prijavljeno je da je izvršena provala i u dva trgovinska objekta u Derventi, odakle je otuđen novac-saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Kako „Novosti“ saznaju, prva na meti lopova, od svetiri radnje u gradskom naselju Lug, našla se Poljoprivredna apoteka „Lug Petrol“, iz koje su lopovi, uz motorne pile, trimere, kosačicu i druge predmete, pokupili i pazar. Prema prijavi vlasnika, pričinjena mu je materijalna šteta od oko 5.000 maraka.

Vlasnik „Elektrona“, prodavnice bele tehnike, kućanskih i drugih aparata, zasad je uočio i prijavio krađu oko 180 maraka.

Treća teška krađa prijavljena je iz trgovine za prodaju auto delova „SiM Impeks“, gde je vlasnik u pazaru i auto delovima pokraden za ukupno čak 10.000 maraka.

-Očito da je reč o dobro izvežbanoj lopovskoj družini, koja je, vešte provale u objekte, imala logistiku, i najverovatnije takozvane tipere. O svemu je obavešteno i Okružno javno tužilaštvo Doboj koje se izjasnilo da je reč o krivičnim delima teških krađa-kazuje naš izvor.

Pogledajte više