EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RS SE STABILIZUJE? Direktor Instituta za javno zdravstvo posetio bolnicu u Bijeljini

B. MILOŠEVIĆ

27. 04. 2021. u 19:57

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Republici Srpskoj je u fazi stabilizacije i to može biti šansa da proces vakcinacije bude što brži, uz što veći obuhvat građana.

Foto: B. Milošević

Ovo je izjavio Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, prilikom današnje posete bijeljinskoj bolnici i Domu zdravlja.

- Borba protiv virusa korona i dalje traje i ovu bitku možemo dobiti samo uz odgovorno ponašanje svih nas - ocenio je Zeljković.

Borba mora biti na principu solidarnosti, u smislu poštovanja epidemioloških mera, koje su usmerene na pojedinca, kao što su nošenje zaštitne maske, fizička distanca, pojačana lična higijena i dezinfekcija.

- Zadovoljni smo kako je direktor bolnice “Sveti vračevi” doktor Zlatko Maksimović i njegov tim obavio veliki posao u borbi protiv virusa korona, kako su formirali kovid bolnicu, a da istovremenosva odelenja nesmetano funkcionišu - rekao je Zeljković.

Zlatko Maksimović, direktor bijeljinske bolnice, još jednom je podsetio na pomoć Instituta, počev od stručne do materijalne pomoći, posebno za rad PCR laboratorije, tokom borbe sa virusom.

Foto: B. Milošević

-U bijeljinskoj bolnici “Sveti vračevi” smeštena su 84 bolesnika, od kojih je 19 na respiratorima, a u poslednja 24 sata registrovano je 60 novih slučajeva pozitivnih na kovid -rekao je Maksimović.

Direktor Instituta Branislav Zeljković se sastao i sa rukovodstvom Doma zdravlja i tom prilikom obišao centar za vakcinaciju.

Pogledajte više