SKLOPILA SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE: Izrečena presuda banjalučkoj inspektorki za privredni kriminal, evo na koliko je osuđena

O. M.

13. 04. 2021. u 20:21

OKRUŽNI sud u Banjaluci osudio je Jelenu Florjan, nekadašnju inspektorku za privredni kriminal PU Banjaluka, na godinu dana zatvora zbog primanja mita u iznosu od 20.000 KM.

Foto: O. M.

Florjanovoj je izrečena i mera zabrane obavljanja delatnosti policijskog službenika u trajanju od tri godine, a vreme koje provede iza rešetaka neće biti uračunato u zabranu. Presuda je izrečena nakon što je sa Republičkim javnim tužilaštvom sklopila sporazum o priznanju krivice, koji je sud prihvatio.

Ona je time u potpunosti priznala da je zajedno s kolegom Nenadom Grujićem u februaru 2020. primila mito od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića, protiv kojeg su vodili istragu za navodne malverzacije. Od Vidića su zahtevali da im plati 30.000 KM kako bi sredili obustavljanje istrage.

Grujić je uhapšen nakon što je od Vidića primio prvi deo mita u označenim novčanicama, a primopredaju je pratila policija. Nakon što je Florjanova priznala krivicu, postupak protiv nje je razdvojen u odnosu na Grujića. Njemu će proces krenuti iz početka, a glavni pretres je zakazan za jun.

Vidić je iskazao veliku hrabrost jer ne samo da je prijavio inspektore, već je nakon režirane primopredaje u dogovoru sa istražiteljima otišao u službene prostorije da bi ga Florjanova saslušala u svojstvu osumnjičenog, kada je i uhapšena.

Pogledajte više