STABILNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MODRIČI: Smanjuje se broj obolelih, a povećava broj vakcinisanih

Vid Blagojević

09. 04. 2021. u 22:33

ŠTAB za vanredne situacije opštine Modriča na današnjoj sjednici ocenio je da epidemiološka situacija nije pogoršana na području opštine u prvoj sedmici aprila u odnosu na mart mesec.

Foto: Vid Blagojević

Kako je rečeno na sednici Štaba situacija je stabilna jer nema značajnijeg povećanja, niti smannjenja broja obolelih. Na području lokalne zajednice trenutno je 68 lica obolelih od virusa korona, 101 lice se nalazi pod aktivnim lekarskim nadzorom, a troje je nažalost preminulo poslednjih dana. Sa sjednice štaba apelovano je na sve građane da se pridržavaju mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo u borbi protiv korone.

-Opštinski Štab za vanredne situacije uskladio je svoje mere sa merama Republičkog štaba. Naloženo je inspekcijskim organima da se vrši pojačana kontrola poštovanja svih propisanih mera celoj teritoriji opštine. – rekao je Jovica Radulović načelnik opštine Modriča

U Modriči je danas nastavljena vakcinacija građana protiv Korana virusa. Na nekoliko punktva na podrućju opštine danas je vakcinisano 175 građana. Ono što je najvažnije građani su bili u prilici da biraju vakcinu, Sputnjik V, Fajzer ili Astra - zeneka.

-U poslednjih desetak dana imamo oko 8 pozitivnih dnevno. Kliničke slike su različite, imamo dosta hospitalizovanih, ali i onih koji primaju terapiju u našoj zdravstvenoj ustanovi na preporuku lekara iz dobojske bolnice. Dobro je da je danas vakcinu primilo 175 lica.Apelovala bih na građane da se što pre odluče na imunizaciju, da se jave svojim porodičnim lekarima, jer vakcinacija je jedini način da zaustavimo pandemiju”, rekla je doktoricar Gordana Knežević zamenik direktora modričkog Doma zdravlja

Od početka pandemije na području opštine Modriča evidentirano je 828 lica pozitivnih na virus korona, od kojih se 661 lice oporavilo, dok je 66 osoba izgubilo životnu bitku sa virusom.

Pogledajte više