POLITIČKI TRANSFER U DERVENTI: Predsednik Skupštine grada Derventa Zemunović prešao u DNS (FOTO)

N. ĐURIĆ

07. 04. 2021. u 22:42

PREDSEDNIK Skupštine grada Derventa Mirko Zemunović, nakon što je napustio redove Socijalističke partije (SP), pristupio je Demokratskom narodnom savezu (DNS), obelodanjeno je na danas tim povodom upriličenom sastanku lidera te stranke Nenada Nešića sa opštinskim rukovodstvom u Derventi.

Foto: N. Đurić

Nešić se zahvalio Zemunoviću što je izabrao DNS.

- Smatram da se radi o velikom čoveku, jer sama činjenica da se nalazi na čelu Skupštine grada Dervente govori o njegovoj ljudskoj veličini. Čestitke i mladom Dejanu Pjeranoviću koji je na čelu opštinskog povereništva, jer je uspeo da okupi značajan broj ljudi uz DNS i naše ideje - istakao je Nešić.

NEŠIĆ: SLEDE NOVI DOLASCI U DNS

PREDSEDNIK DNS Nenad Nešić nakon socijaliste Zemunovića najavljuje „još dolazaka u stranku na čijem je čelu“.

- Napuštanje vladajućih stranaka i dolazak u naše redove je jasan pokazatelj da je DNS politička partija koja je nosilac budućih promena koje će sigurno da se dese 2022. godine. To je neminovno, kao i to da će lider promena biti DNS-kaže, za „Novosti“, Nešić.

Sada već bivši član SP Mirko Zemunović izjavio je da je prepoznao politiku DNS-a kao "politiku nužnih promena koje dolaze“.

– Od danas sam i zvanično član DNS-a. Zahvaljujem se predsedniku Nešiću na dolasku i podršci meni kao novom članu, kao i mladom Dejanu Pjeranoviću koji se prihvatio teškog posla da obnovi ovu partiju koja i u Derventi stiče sve veći ugled, dok na nivou Republike Srpske, nadam se, može da bude među dve-tri najjače - rekao je Zemunović.

Dejan Pjeranović, odbornik i poverenik OO DNS u Derventi, izrazio je zadovoljstvom činjenicom da, kako je rekao, ova stranka sve više jača o čemu svedoči i dolazak predsednika ovdašnjeg parlamenta.

- Zemunović je skrenuo pažnju i pobrao simpatije kada je kao predsednik skupštine stavio na dnevni red i sam sebi smanjio platu. To je podržao i naš klub DNS-SPS-HS, sa skupštinskom većinom koju još čine SDS i PDP, kaošto smo doneli i odluke o povećanju sredstava za poljoprivredu, borce, sportiste, besplatne đačke karte. DNS sada sa Zemunovićem ima tri odbornika u skupštini, pa ćemo nastaviti sa jačanjem stranke ali donošenjem novih odluka za bolji život Dervenćana - optimistički najavljuje Pjeranović. 

Pristupu  Mirka Zemunovića u DNS prisustvovali su i potpredsednici DNS-a Radislav Jovičić, Duško Ivić i Dane Malešević, te i generalni sekretar Dragutin Rodić.

Pogledajte više