PU BANJALUKA O SKUPU U CENTRU GRADA: Izveštaji tužilaštvu zbog okupljanja protivno epidemijskim merama

R. S.

06. 04. 2021. u 15:05

POLICIJSKA uprava Banjaluka podneće Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izveštaj protiv odgovornih osoba za jučerašnji protest koji je organizovan u centru Banjaluke na prostoru između Hrama Hrista Spasitelja i Administrativne službe grada.

Foto: R. S.

Iz policije je saopšteno da će izveštaj biti podnesen zbog počinjenog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

- Okupljanje je održano suprotno propisanim epidemiološkim merama i zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, kojima je propisano okupljanje do 30 osoba na otvorenom prostoru. Prema ostalim učesnicima skupa, biće preduzete mere zbog kršenja trenutnih epidemioloških mera, fizičko rastojanje od dva metra i nošenje zaštitne maske - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Juče poslepodne je organizovan protestni skup koji su najavili predstavnici Udruženja ugostitelja "Horeca", a zbog nezadovoljstva dosadašnjim merama koje je donosio Republički štab za vanredne situacije. Protestima su se pridružili i predstavnici nekih udruženja muzičara i Zanatsko-preduzetničke komore Prijedor, ali su u prvim redovima bili viđeni i funkcioneri, pristalice i simpatizeri nekih opozicionih partija u Republici Srpskoj koji su i ranije organizovali slične skupove u Banjaluci.

Pogledajte više