POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MODRIČI: U martu naglo povećan broj zaraženih virusom korona (FOTO)

Vid Blagojević

05. 04. 2021. u 18:02

ŠTAB za vanredne situacije opštine Modriča na današnjoj sjednici ocenio je da je epidemiološka situacija pogoršana na području opštine. Opštinski Krizni štab je konstatovao da su u martu ispoštvane sve mere Republičkog štaba za vanredne sitacije, sve je bilo zatvoreno po odluci a u Modriči se za mjesec dana zarazilo 116 građana.

Foto: V. Blagojević

Rekordan je bio 30 mart kada je zabeleženo čak 19 zaraženih. Iskazana je velika zabrinutost zbog povećanog broja zaraženih i ocenjeno da građani obolevaju od korone iz bolničkih kontakata i porodičnih druženja

- Kao odgovorni ljudi donosimo mere koje su primenjive i korisne u zaštiti ljudi. Nepotrebne su mere koje neće odgovoriti ovom teškom zadatku. Na nama je da pokušamo odgovarajućim merama da bar suzbijemo rast broja zaraženih lica. Bitno nam je da Dom zdravlja za sada radi u punom kapacitetu i da su kovid ambulante dovoljno opremljene, što nas raduje.U koliko se situacija ne bude smirivala u narednih sedam dana ćemo ponovo razmotriti ovaj problem.- rekao je Jovica Radulović načelnik opštine Modriča.

Foto: V. Blagojević

 

Radnici Doma zdravlja ulažu maksimalne napore u borbi protiv korone. Njih 52 je vakcinisano i revakcinisano u Sremskoj Mitrovici. Pored njih jedan broj građana je vakcinisan u Modriči, a nepoznat je broj Modričana koji su svojevoljno se vakacinisali širom Srbije.

-U ovom trenutku je završen prvi talas vakcinacije i do sada je vakcinisano vakcinom Sputnjik 464 modričana i 114 radnika i stanovnika Domova za stare. Po poslednjim informacijam nema vakcina za Modriču ali očekujemo brzo određenu količinu Astro Zeneke. Dobili smo kombinovani frižider gdje možemo čuvati vakcine. U ovom trenutku nam treba i jedan agregat u slučaju nestanka električne energije u Domu zdravlja. – rekla je doktorica Gordana Knežević pomoćnik direktora Doma zdravlja.

Foto: V. Blagojević

 

Od proglašenja pandemije na području opštine Modriča 810 lica bilo je pozitivno na virus korona, izlečeno je 650, dok je 65 lica umrlo, a trenutno je 50 modričana zaraženo.

Foto: V. Blagojević

 
Pogledajte više