MILAKOVIĆ APELOVAO NA REPUBLIČKI ŠTAB: Dozvolite ugostitljeima rad do 22 časa!

S.M.

27. 03. 2021. u 15:24

ČLAN Predsedništva SPS i odbornik u Skupštini grada Banjaluka Milan Milaković apelovao je na Republički štab za vanredne siuacije da dozvole rad ugostiteljskih objekata do 22 časa uz obavezno poštovanje preventivnih mera.

Foto: Grad Banjaluka

Milaković kaže za "Novosti" da je zdravlje građana zaista najbitnije, ali i da bez privrede nema ni funkcionalnog zdravstvenog sistema, ni vakcina.


- Kao društvo, nalazimo se ne samo u zdravstvenoj nego i u ekonomskoj krizi i ne možemo u potpunosti ignorisati jedan od dva ključna problema koji su međusobno i te kako povezani. Ako naši privrednici ne mogu da rade, ako naši radnici ne mogu da zarade primanja i ako nastavimo sa takvim mjerama, desiće se kolaps čitavog sistema i to ne samo zdravstvenog sektora.

Zato apelujem na Republički štab da donese odluku o ublaživanju mera i da dozvoli pre svega ugostiteljima rad do 22 časa, jer ove mere za sad dovode do povećanja broja ilegalnih okupljanja i do opravdanog revolta privrednika.

I bolje je da ljudi budu u ugostiteljskim objektima gde postoje mere i kontrola inspekcije, nego da se okupljaju na kućnim žurkama, istakao je Milaković.

 

Pogledajte više