LUTALICE PRAZNE GRADSKU KASU: Grad Doboj tužen u pet predmeta u kojima građani traže odštetu zbog ugriza pasa

Lj. ĐURIĆ

24. 03. 2021. u 07:13

PREMA poslednjem izveštaju Pravobranilaštva, RS Grad Doboj je tužen u pet predmeta u kojima građani zahtevaju odštetu zbog ugriza pasa lutalica i pretrpljenog straha i nanetih duševnih boli, a ukupni odštetni zahtevi veći su od 20.000 maraka.

Foto Lj.Đ.

Dobojka Snježana Panić za ujed psa lutalice tražila je odštetu od čak 8.500 KM, a Osnovni sud joj dosudio 3.300 KM i naložio Gradu da isplati i 1.000 KM parničnih troškova.

Grad je uložio žalbu na tu presudu dobojskom Okružnom sudu, kao i kod presude Osnovnog suda koji je presudio u korist Radmile Nedić da joj Grad i JU SRC "Preslica" isplate 2.000 KM odštete i još 1.350 za troškove sudskog postupka zbog ujeda psa.

Okružni sud je potvrdio presudu nižeg Osnovnog suda, u sporu koji je pokrenula Branka Lukić, kojoj je dosuđeno 2.620 maraka na ime odštete i još toliko za troškove postupka.

Takođe, i u parničnom postupku po tužbi Stefana Stojčinovića, u kojem je obavezao Grad i preduzeće koje gazduje azilom za pse SRC "Preslica", da od traženih 4.000 KM solidarno isplate tužitelju 3.300 i parnične troškove 942 marke.

TEŠKE POSLEDICE

U SEĆANjU Dobojlija je slučaj sa smrtnim epilogom u kojem je kao indirektna žrtva bio Emil Keser (58). On je doživeo srčani udar usled napada i ugriza čopora pasa u blizini jednog nelegalnog azila za pse, kojeg je nakon toga komunalna policija uklonila.

Sudovi još nisu doneli presude po tužbi Gorana Nikića, koji je tužio Grad i "Preslicu", smatrajući ih odgovornim zato što su u gradskom parku psi izujedali njegovu maloletnu kćerku. Tražena je odšteta u visini od 3.500 maraka.

Kada su u pitanju psi lutalice i Doboj, poznato je da se neretko iz Federacije organizovano dovoze napušteni psi i ostavljaju, a oni zatim u čoporima lutaju dobojskim ulicama.

Pogledajte više