IZABRAN V.D. DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA UGLJEVIK: Cvjetana Dragonjić postavljena na novu funkciju

V.M.

19. 03. 2021. u 15:24

ODBORNICI Skupštine opštine /SO/ Ugljevik na današnjoj vanrednoj sednici usvojili su predlog rešenja o imenovanju v.d. direktora Doma zdravlja Ugljevik Cvjetane Dragonjić.

Foto: V.M.

Izveštaj o poslovanju Doma zdravlja Ugljevik za proteklu godinu u kojoj je iskazan deficit u poslovanju u iznosu od 99.915 KM, kao i program rada sa finansijskim planom za 2021. godinu nije dobio potrebnu većinu, svi odbornici su bili uzdržani.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić konstatovao je da je stanje u zdravstvu teško kako u ovoj podmajevičkoj opštini tako i u celoj Republici Srpskoj.

- Naš dosadašnji direktor Jugoslav Cvetković usled bolesti nije u mogućnosti da obavlja taj posao, pa smo imenovali novog direktora od koga očekujemo da će popraviti stanje kada je riječ o zdravstvenim uslugama ali i o samom poslovanju Doma zdravlja Ugljevik - rekao je novinarima Perić.

On je dodao da su danas doneti određeni zaključci da se interventno pomogne ugljevičkoj zdravstvenoj ustanovi.

- Potrebno je nastaviti dalje aktivnosti da se stanje popravi,  da idemo i u kreditno zaduženje koje će uzeti Dom zdravlja uz garanciju opštine Ugljevik da će biti adekvatno vraćana sredstva u cilju poboljšanja efikasnosti pružanja zdravstvenih usluga - naveo je Perić.

Predsednik SO Ugljevik Đoko Simić rekao je da je skupština donela zaključak kako da se pomogne Domu zdravlja kroz određeni paket mera.

- U ovom periodu kada nam pandemija izazvana korona virusom razara čitavo društvo, kada se počinje vakcinacija na cijelom području Republike Srpske neophodno je da u Domu zdravlja imamo odgovornu osobu koja će raditi u skladu sa zdravstvenim potrebama svih stanovnika - zaključio je Simić.
 

Pogledajte više