POČELA IMUNIZACIJA U MODRIČI: Vakcinisani zaposleni i korisnici staračkih domova (FOTO)

Vid Blagojević

18. 03. 2021. u 14:38

U USTANOVAMA socijalne zaštite za njegu starih i nezbrinutih lica prvo je počela vakcinacija protiv virusa korana na području Modriče . Prvog dana vakcinisano je 55 zaposlenih i korisnika domova „Dana“ i „Jović“, a u toku je vakcinacija još 55 lica u domovima za stara lica „Zenit“ i „Borovi“. Prvu vakcinu „Sputnjik“ u Domu „Dana“ primio je direktor Nedeljko Kovačević, koji apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv korone.

Foto: Vid Blagojević

Foto: Vid Blagojević

 

Inače u ovoj ustanovi vakcinisano je 35 lica, od kojih 12 radnika i 23 korisnika doma „Dana“.

-Ja bih predložio svima koji se boje te vakcine da to ništa ne boli, nisam iglu ni osetio. Nemam nikakvih nus pojava posle primljene vakcine. Pozvao bih sve građane Modriče da se prijave za vakcinaciju jer je to u interesu njihovog zdravlja.- rekao je Nedeljko Kovačević.

Među prvima vakcinu je primio i vozač u Domu „Dana“ Mirko Ćulap, koji smatra da se jedino vakcinom „Sputnjik“ može zaštititi od virusa korona.

Foto: Vid Blagojević

 

- Vakcinu sam primio iz preventivnih razloga. Vakcina „Sputnjik“ je osnovni razlog za moju vakacinisnje. Ja u druge vakcine ne verujem. Ne verujem, jer to što vidim i čujem preko medija ostale vakcine mi nisu sigurne - zaključio je Ćulap.

U prvoj fazi biće vakcinisano ukupno 110 građana, stanara i zaposlenih u domovima za stara i nezbrinuta lica. U narednim danima počeće i imunizacija građana takođe prema prioritetima i rasporedu prijavljivanja timovima porodične medicine u Domu zdravlja Modriča.

- Godinu dana smo čekali vakcinaciju.To je najjednostavniji, najsigurniji i najefikasniji način zaštite. Svi koji su prošli koronu za ovu godinu moraju primiti vkacinu, u prvom redu moramo zaštiti starije. Mlađi građani svojom vakcinacijom štite sebe i starije. Znači, od vakcine nema sigurnijeg leka za kornu – zaključuje Slobodanka Simić epidemiolog Doma zdravlja u Modriči

Nakon vakcinacije zaposlenih i stanara u četiri Doma za stare, sledi vakcinacija po prioritetnim grupama.Prednost za vakcinaciju imaju oko 700 lica koja su preboleli koronu, lica starija od 65 godina i lica mlađa od 65 godina sa hroničnim bolestima.

Pogledajte više