PREMINUO ZORAN MILOŠEVIĆ: Bijeljina izgubila važnog društveno-političkog radnika i umetnika

B.MILOŠEVIĆ

09. 03. 2021. u 13:39

U BIJELjINI je juče,u 70 godini života, preminuo Zoran Milošević, politikolog, žurnalista, društveno-politički radnik, likovni umetnik...

Foto: B.Milošević

Milošević je bogatu radnu karijeru započeo u Radio Bijeljini 1974. godine, na poslovima urednika Informativno-političkog programa.

Od 1980. godine proveo je četiri godine u opštinskim društveno političkim organizacijama, nakon čega se ponovo vraća na poslove u medijima. Zoran Milošević je od 1986. do 1992. godine bio direktor Radio Bijeljine, a zatim, vlasnik i urednik RTV "PIM".

Dužnost urednika i direktora u Bobar radiju obavljao je sve do 2015 godine. Bio je dopisnik i saradnik više medija, počev od Tanjuga, Borbe, Oslobođenja do Euroblica...

Učestvovao je u realizaciji nekoliko projekata u informisanju i kulturi,kao što su renoviranje Galerije "Milenko Atanacković" štamparije "Grafosemberija" izgradnje i opremanja Radio Bijeljine.

Jedan je od pokretača manifestacije "Znanjem, pesmom i igrom kroz Semberiju", Jugoslovenske gitarijade u Bijeljini.

Biran je i za predsednika programskog saveta BH RT, a od 2012. bio je član Upravnog odbora "Evropskog pokreta u BiH".

Od 2006. godine je član Udruženja likovnih umetnika "Sveti Luka" iz Bijeljine, a dobitnik je i opštinskog priznanja "Zlatna medalja Filip Višnjić" i Plakete Evropskog pokreta u BiH, za životno delo u oblasti medija.

Datum i mesto sahrane Zorana Miloševića biće naknadno saopšteni.

Pogledajte više