KANDIDATI IZ REDA PORODICA POGINULIH BORACA: Na sednici SO Modriča odbijeni predlozi načelnika opštine

Vid Blagojević

03. 03. 2021. u 16:54

PREDLOZI načelnika za članove upravnih odbora javnih ustanova Turističke organizacije, Centra za socijalni rad i Apoteke Modriča, skupštinska većina (SNSD - SP i bivši DNS) nije usvojila iako se radi o mladim i fakultetski obrazovanim kandadtima koji su iz porodica poginulih boraca.

Vid Blagojević

Bili su predloženi Goran Pavičić, diplomirani ekonomista, Marina Teofilović, diplomirani defektolog i Zoran Čupeljić, diplomirani pravnik.

-Nisu to nikakvi disonantni tonovi, mi samo nismo znali imena o kojim se kandadatima radi. Što se tiče sastava ostalih radnih tela ne mogu se zadavoljiti apetiti svih.Trudili smo se da zadovoljimo zahteve i nema komisije u kojoj nije zastupljena svaka stranka.- pokušao je nemušto da opravda ne imenovanje predloženih članova upravnih odbora, Nebojša Knežević predsednik SO Modriča.

Na Drugoj redovnoj sednici Skupštine opštine Modriča jednoglasno je usvojena Odluku o poreskoj stopi za oporezivanje nepokretnosti za 2021. godinu. Po toj odluci stopa poreza iznosi 0,20% za građane, a 0.05% za subjekte koji se bave proizvodnom delatnošću.  Prema  tome u ovoj godini od poreza za nepokretnosti u opštinski Budžet planirano je da se naplati 557 hiljada maraka.

-Kada budemo usvajali ovu stopu za iduću godinu zalagaću se da se ona smanji.Sada smo morali uraditi ovako obzirom na rokove. Do kraja marta održaćemo još jednu sednicu na kojoj planiramo usvajanje Budžeta opštine za ovu godinu. –najavio je Jovica Radulović načelnik opštine. Modriče.

Klubova odbornika SP-a, SNSD-a i nezavisnih odbornika bivšeg DNS-a pokušali su na brzinu progurati izmene Statuta i Poslovnika Skupštine opštine po kojima bi potpredsednik Skupštine mogao funkciju obavljati volonterski uz pravo na finansijsku nadoknadu. Sobziom da je u nadležnosti načelnika promena Statuta opštine dogovoreno je da se o tom raspravlja na narednoj sednici. Takođe klub odbornika SNSD je pokrenuo iniciativu da se produži radno vreme ugstiteljiskih objekta sa 22 na 24 časa.

Pogledajte više