HERCEGOVCI SE MOLE ZA ZDRAVLJE EPISKOPA: Pogoršalo se stanje Atanasija, poruke podrške šire se društvenim mrežama (FOTO)

D. Curać

02. 03. 2021. u 14:30

BROJNI građani Trebinja i istočne Hercegovine mole se za zdravlje umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, koji boluje od korona virusa, a čije se zdravstveno stanje pogoršalo. Episkopa Atanasija posetile su I Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, Joanikije I Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Foto: Printscreen/Tviter/@nikolazstankovi

Kako navode u Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj zdravstveno stanje umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija pogoršalo se tokom protekle sedmice. Episkop Atanasije i dalje se nalazi na bolničkom lečenju, a trenutno u teškom opštem stanju, sa upalom oba plućna krila, uz neinvazivnu respiratornu podršku.

- Osoblje JZU Bolnica Trebinje neprestano se stara o zdravstvenom stanju episkopa Atanasija, kao i o mnogobrojnim drugim bolesnicima, zbog čega im Eparhija zahumsko-hercegovačka i ovim putem naročito zahvaljuje, kao i svima onima koji se interesuju i mole za zdravlje njegovog preosveštenstva - navode iz Eparhije.

U Eparhiju zahumsko-hercegovačku i primorsku doputovao je I Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, gospodin Joanikije,

- Episkop Joanikije u Trebinju se susreo sa Episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, da bi zajedno posetili oboljelog umirovljenog Episkopa Atanasija, koji se nalazi na bolničkom liječenju I trenutno se nalazi u teškom opštem stanju – takođe navode u Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj I primoorskoj.

Foto: D.Đ.

 

Veliki broj zabrinutih građani Trebinja I cele Hercegovine raspituje se zdravstveno stanje umirivljenoig episkopa. Poruke podrške I molitve šire se na društvenim mrežama, a sve sa nadom da će ečpiskop Atanasije pobediti virus korona.

- Ljudi molim Vas da se pomolimo Bogu za zdravlje našeg Vladike Atanasija koji se nalazi u teškom zdrastvenom stanju, onako kako se on molio za nas u izuzetno teškom proteklom periodu. On nam je bio "SNAGA" budimo i mi njemu sada - jedna je od mora poruka koje šalju Trebinjci.

Pogledajte više