PRVI PUT U DECENIJI: Bijeljinska bollnica pozitivno poslovala

V. M.

20. 02. 2021. u 00:31

BOLNICA „Sveti Vračevi“ u Bijeljini poslovala je pozitivno prošloj godini, kada je ostala u plusu 432.514 KM, prvi put u proteklih 10 godina, kaže direktor ustanove, profesor dr Zlatko Maksimović.

Foto: V. Mitrić

Profesesor Maksimović kaže da su uspeli da zaustave finasijski ustanove, uz blagi rast, do čega je došlo domačinskim odnosom najvećeg broja zaposlenih na čelu sa novim menadžmentom.

- Zahvalni smo, od srca, za podršku koju su u teškoj godini borbe protiv pandemije virusa korona pružili osnivač ove zdravstvene ustanove Vlada RS i Ministarstvo zdravslja i socijalne zaštite, srpski član Predsedništva Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, Fond zdravstvenog osiguranja i Instituta za javno zdravstvo Srpske, kao o lokalna zajednica -kaže profesor dr Maksimović, čijim je dolaskom na čelo ustanove, u najtežem vremenu pandemije korona virusa, ostavren njen poslovni i sveobuhvatno zdravstveni progres.

Od drugih partnera izdvojio je  Crveni krst. Podsetio na veliku humanitarnu akciju uz značaja doprinos  Slavena Ristića i drugih donatora koji su zajedno prikupili više od 100 hiljada KM za kupovinu respiratora. Maksimović je pomenuo i  Udruženje iz švajcarskog grada Tićina, Udruženje „Trojeričica“ iz Bijeljine i brojne druge donatore.

-Odlično smo reagovali u kovid uslovima, a imali smo 1.300 hospitalizovanih i nikad se nije tražio krevet više, nije nedostajalo kadra i opreme, kao ni entuzijazma i hrabrosti zaposlenih u bolnici – priča profesor dr Maksimović.

Kako kaže donete su prave odluke u pravo vreme, kao što je formiranje dodatne kovid bolnice uoči drugog talasa virusa korona.

Maksimović je rekao da bijeljinska bolnica još ima obaveze iz ranijeg perioda, veće od 20 miliona KM, ali je izrazio uverenje da će u nastavku pozitivnog poslovanja i uz podršku cele zajednice i to biti rešeno na najbolji način. Pohvalio je i saradnju koju bolnica ima sa medicinskim fakultetima u Banjaluci i Foči i za ovu godinu najavio ulaganje u znanje, navodeći da je to investicija koja se uvek isplati.

Osim pozitivnog poslovanaj, Maksimović je istakao da je bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u prošloj godini obezbijedila stalan rad Angio –sale, PCR laboratorije za celu regiju, otvoren je HISPA centar, pokrenute operacije katarakte najsavremenijom metodom FACO, a liste čekanja za kardiologa i reumatologa, koje su bile i do četiri meseca, skraćene su na 20 dana kod kardiologa i 15 dana kod reumatologa.

Pogledajte više