TRUDOM I SKEČEVIMA PROTIV BOLESTI: Trebinjac Marko Spaić (25) od rođenja boluje od hemofilije, sve je popularniji nadruštvenim mrežama

D. CURAĆ

06. 02. 2021. u 07:13

TREBINjAC Marko Spaić (25) čitav život boluje od retke i opake bolesti hemofilije protiv koje se bori neverovatno pozitivnom energijom.

Marko Spaić / Foto D. Curać

Marku je po rođenju ustanovljena ta genetska bolest, koja izazava brojne komplikacije, a i pored toga što je jedno vreme bio prikovan za kolica i što već 14 godina koristi štake, ovaj mladić poseduje vedar duh koji ni sam ne može objasniti.

- Da budem iskren stvarno ne znam odakle mi ta energija. Nekome Bog nešto oduzme, nešto mu da, a ja imam hemofiliju od rođenja i kako sam odmalena sa njom, verovatno sam navikao da tako živim. Čuvam se, pazim se - kaže Marko Spaić.

Marko je skrenuo pažnju na sebe i snimajući skečeve, u kojima se neretko šali na svoj račun. Putem društvenih mreža njegove šale postale su veoma popularne.

- Uglavnom su pozitivni komentari. Već duže vreme snimam neke skečeve, nasmejavam ljude i zaista sam zadovoljan - istakao je Marko.

Krajem prošle godine snimio je i muzički spot, priču o svom životu sa jakom porukom - "nikad neću stat, dobio sam bitku, dobiću i rat".

- To je autobiografska pesma. Svoj život sam prvo predstavio kroz priču, potom sam to pretvorio u pesmu, i na kraju stigao je spot. Moja je želja da podignem svest o ljudima sa hemofilijom i da poručim da nikada ne treba odustati - naglasio je Marko.

SAM ZARAĐUJE

HEMOFILIJA Marka nije sprečila ni da sam zarađuje za sebe, odnosno da ne čeka na bilo kakvu pomoć od državnog sistema koji bi mu olakšao borbu sa bolešću. Jedno vreme imao je svoj štand sa suvenirima, a sada trenutno radi u jednoj privatnoj taksi-firmi kao dispečer.

- Takva je jednostavno država da ti u njoj moraš sam da se snalaziš, sam da zarađuješ, iako imaš problem - istakao je Marko.

Pogledajte više