GRAĐANI DOŠLI PRED SUD: Danas izricanje presude za saobraćajku u kojoj je stradala Vanja Rudić (13) (FOTO)

O.M.

05. 02. 2021. u 12:33

PRED izricanje presude Nisvetu Mujkiću (26), optuženom da je u stanju teškog pijanstva "golfom" usmrtio Vanju Rudić (13) u centru Prnjavora, pred zgradom Okružnog suda u Banjaluci okupila se grupa građana.

Foto: O. Matavulj

Mahom se radi o Prnjavorčanima koji su organizovano došli pred sud da podrže roditelje stradale devojčice Ljiljanu i Lazu Rudića. Građani traže pravdu, te izricanje najstrožije kazne od 15 godina zatvora. Oko zgrade suda pojačane su mere bezbednosti pa prilaze sudu čuvaju pripadnici Sudske policije Republike Srpske sa dugim cevima, uz asistenciju pripadnika PU Banjaluka. Nikakvi incidenti nisu zabeležni.

Optužnicom Mujkiću se na teret stavlja najteži oblik ugrožavanja javnog saobraćaja. Ranije je priznao da je vozio pijan sa 2,01 g/kg i to nasilničkog vožnjom od najmanje 105,6 km/h na mestu gde je brzina ograničena do 40 km/h. Tragedija se dogodila 10. oktobra prošle godine u 21.29 časova u ulici Laze Lazarevića u Prnjavoru. Vanja je stajala na pločniku čekajući oca Lazu da dođe po nju, kada je na trotoaru u nju udario "golf", kojim je upravljao Mujkić i na mestu je usmrtio.

Pogledajte više