INCKO DA NAM PISMO NAPIŠE NA ĆIRILICI: Srpski poslanici postavili na mesto visokog predstavnika!

Novosti online 03. 02. 2021. u 21:43

KLUB poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske će insistirati da visoki predstavnik Valentin Incko svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici njegovo pismo u kojem inicira vraćanje povelja sa odlikovanjima dodijeljenim ljudima zaslužnim za stvaranje Srpske, rekao je šef ovog kluba Igor Žunić.

Foto Ž. Knežević

Žunić je naveo da je Incko poslao pismo klubovima poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, te da su poslanici to pismo pročitali i preveli, jer kao što poznaju strane jezike, tako poznaju i taj jezik na kojem je on pisao.

- Koliko god on kroz to pismo ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistiraćemo i od predsednika Narodne skupštine da se od Incka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici - rekao je Žunić.

On je izrazio nadu da Incko razume procese i stanje u BiH i da će razumeti i ovaj zahtev.

- Ako to ne razume, onda ne znamo zbog čega je ovde i šta uopšte radi u BiH - rekao je Žunić.

Kabinet predsednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je danas Inckovo pismo upućeno predsedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodelio Organizacioni odbor za obeležavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

(Srna)

Pogledajte više