NEMA POPUŠTANJA MERA: U Banjaluci poslednjih 15 dana 467 zaraženih

R. S.

01. 02. 2021. u 15:10

PREMA podacima Doma zdravlja Banjaluka u ovom grad je u poslednje dve sedmice registrovano 467 zaraženih korona virusom, te je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka ocenjeno da je epidemiološka situacija nepovoljna.

Foto D. Pozderović

- Epidemiološka situacija na području grada je i dalje nepovoljna, te je iz tog razloga još preuranjeno tražiti popuštanje mera. Još jednom apelujemo na građane da se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mere, kako bi se rasteretio ionako opterećen zdravstveni sistem - istaknuto je nakon sednice gradskog štaba.

Na današnjoj sednici je zaključeno je da je prioritet u narednom periodu formiranje koordinacionog Tima za početak vakcinacije koja se očekuje u drugoj polovini februara.

- Grad je spreman da pomogne u ovom procesu kroz podršku u formiranju punktova za

vakcinaciju, ukoliko za to bude bilo potrebe. Prioritet u vakcinaciji biće zdravstveni radnici i osobe starije od 65 godina. Kako je rečeno, građani će se za vakcinaciju prijavljivati putem veb aplikacije i telefonskim putem - saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije Banjaluka.

Pogledajte više