PO NALOGU TUŽILAŠTVA BIH: Pretresi zbog prikrivanja dokaza u slučaju "Memić"

O. M.

01. 02. 2021. u 08:56

PO nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA pretresaju dve lokacije u Kantonu Sarajevo radi prikupljanja dokaza u okviru predmeta za organizovani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Foto: Arhiva

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da se aktivnosti spovode u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo radi duže vreme.

- Aktivnosti se odnose na krivična dela organizovanog kriminala u vezi sa ometanjem istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića. Jedna od osoba, čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo - rekao je Grubešić.
Dodaje da u interesu istrage, Tužalštvo BiH ne može javnosti dati više detalja ni informacija.

Dženan Memić je stradao 8. februara 2016. dok je s devojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Sedam dana kasnije preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobijenih povreda.

Slučaj je izazvao dosta kontraverzi i prvobitno je vođen kao saobraćajna nesreća, da bi bio prekvalifikovan u krivično delo ubistvo, a potom opet vraćeno na saobraćajnu nesreću te je za ovo krivično delo podignuta i optužnica.

Pogledajte više