JEDINA OPŠTINA U SRPSKOJ BEZ OPOZICIJE: Održana konstitutivna sednica SO Vukosavlje (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

29. 01. 2021. u 18:51

POSLE novembarskih lokalnih izbora, u Vukosavlju je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj je Borislav Rakić novi – stari načelnik položio zakletvu.

Foto. V. Blagojević

Nakon izbora skupštinskih tela, zakletvu su položili i svih 15 odbornika iz osam političkih stranaka i prestavnik nacinalnih manjina.

Prema odlukama sa prve sednice, naredne četiri godine Vukosavlje će biti jedina opština bez opozicije. Svi odbornici su u raspravi istakli da je SNSD-ov načelnik Borislav Rakić u prethodnom mandatu dobro i domaćinski vodio ovu lokalnu zajednicu, pa očekuju da će tako biti i u njegovom drugom mandatu.

Borislavu Rakiću je na lokalnim izborima obnovljen mandat, čime se on, kako je rekao, ponosi.

- Ponosim se činjenicom što je i ova skupština bila praznik demokratije i pobeda demokratije.Ovo je rezultat našeg rada u prethodne četiri godine. Sada sam siguran da ćemo lakše realizovati sve ono što smo planirali, a što je u interesu naših građana. Imamo odbornike iz svih konstitutivnih naroda, imamo i predstanike nacionalnih manjina. Vukosavlje može da posluži svima kao lep primer multietničnosti. Praktično, ovde nećemo imati opoziciju. Planiramo uraditi brojne projekte uz napomenu da se kuća gradi od temelja a mi smo Opština koja je posle rata nastala na livadi. Svim povratnicima i izbeglim i raseljenim licima ćemo pomoći koliko možemo, a to je i moj zadatak kao načelnika svih građana - obećao je Borislav Rakić.

Foto. V. Blagojević

Novoizabrani predsednik SO Vukosavlje je Nihad Bahić iz Socijaldemokratske partije BiH, potpredsednik je Ilija Barukčić iz Hrvatske demokratske zajednice koja nije imala svoje odbornike u proteklom mandatu, a sekretar je Bojan Rakić iz SDS-a. Zamenik načelnika je ponovo Dejan Jović iz SNSD-a, dok su vršioci dužnosti načelnika Odeljenja za opštu upravu Slavko Gojković iz Socijalističke partije, Odeljenja za finansije Zdravko Đurić iz SNSD-a i Odeljenja za privredu i društvene delatnosti Amira Vugdalić iz SDP.

U novom sazivu Skupštine opštine Vukosavlje SNSD ima 4 odbornika, SDA sa prestavnikom nacionalnih manjina takođe ima 4 odbornika. SDP ima dva, a po jednog odbornika imaju SP, SDS, HDZ NPS i SBB.

Pogledajte više