SVIMA PO 500 KM: Gradonačelnik Bijeljine darovao bebe rođene 1. januara

V. Mitrić

05. 01. 2021. u 09:11

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović darovao je šest beba koje su rođene prvog dana Nove godine na Ginekološko-akušerskom odeljenju Bolnice „Sveti Vračevi“, a zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, novčani iznosi od po 500 konvertibilnih maraka i buketi cveća za porodilje uručeni su predstavnicima porodilišta.

Foto: V. Mitrić

Novi čelnik Bijeljine istakao je da „ne postoji lepša titula od titule roditelja“.

- Sastali smo se lepim povodom, kako bismo nastavili tradiciju i darovali prvorođenu bebu, ali smo odlučili da simbolične novčane iznose dodelimo i roditeljima drugih beba koje su rođene tokom prvog dana 2021. godine. U interesu Gradske uprave je da pružimo snažnu podršku pronatalitetnim merama, a u budžetu će biti rezervisana i sredstva za mlade bračne parove koji će pokušati da ostvare potomstvo putem vantelesne oplodnje – poručio je Petrović.

Foto: V. Mitrić

Načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo Bolnice „Sveti Vračevi“ Vesna Perković Maksimović zahvalila je gradonačelniku Petroviću na poseti, podsetivši da je prvorođena beba Maksim Marković ujedno i prva beba u Republici Srpskoj u 2021. godini.

- Zadovoljstvo je da je prva beba u ovoj godini rođena u našoj bolnici, a darovala ju je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, zlatnikom i prigodnim poklonima koje je majci uručio direktor naše ustanove. U prošloj godini je na našem odeljenju rođeno hiljadu i sedam beba, što je više nego prethodne godine i nadamo se da će takav rast biti nastavljen – zaključila je Maksimovićeva.

Pogledajte više