DRAŠKO DONEO NOVU ODLUKU, TIČE SE ĆIRILICE! Banjaluka od sada samo na srpskom pismu, gradonačelnik izdao naredbu

Novosti online

26. 12. 2020. u 21:17

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je da je danas doneo odluku da svi zvanični digitalni kanali komunikacije grada na društvenim mrežama moraju da budu napisani ćirilicom.

Foto: O. M.

- Drvenu azbučnu ploču, kao simbol moje velike želje da u što većoj meri očuvamo naše pismo, poklonio sam danas predsjedniku humanitarnog udruženja „Baštionik“ Predragu Adamoviću. Kao gradonačelnik doneo sam još jednu Naredbu koja se tiče naše ćirilice, a to je da od danas, svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama, objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj - napisao je Draško na svom fejsbuk nalogu.

On je dodao da će biti doneto još strategija i odluka koje će ići u tom pravcu.

- Moje opredeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća neguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija - rekao je gradonačelnik.

Stanivuković je danas poklonio drvenu azbučnu ploču predsedniku humanitarnog udruženja "Baštionik" Predragu Adamoviću, kao simbol velike želje da se u što većoj meri očuva ćirilica.

Tim povodom je naglasio da će Grad Banjaluka imati veliku širinu kada je u pitanju saradnja kako s humanitarnim udruženjem “Baštionik“, tako i sa humanitarnim organizacijama Crveni krst, Karitas i Merhamet.

Pogledajte više