POTVRĐENO "NOVOSTIMA": Dodik pozitivan na korona virus, doktori otkrili u kakvom je stanju

S.M.

22. 12. 2020. u 12:40

MILORAD Dodik srpski član i Predsedavajući Predsedništva BiH pozitivan je na virus korona. Ovo je pokazao treći test koji mu je urađen, potvrđeno je "Novostima" u UKC RS.

Milorad Dodik

- Danas je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zasedao konzilijum lekara i razmotrio zdravstveno stanje srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BIH gospodina Milorada Dodika. Uočeno je da ima otežano disanje i bolove u predelu želuca. Dijagnostikovana je obostrana upala pluća, a treći test na novi korona virus je pozitivan - poručuju iz UKC RS.

Kako navode zdravstveno stanje gospodina Milorada Dodika je stabilno, on se oseća dobro i prima adekvatnu terapiju.

Konzilijum nastavlja da prati njegovo zdravstveno stanje.

- Koristimo ovu priliku da zamolimo medije da prilikom obaveštavanja javnosti o zdravstvenom stanju gospodina Dodika koriste relevantne informacije iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, poručili su iz UKC RS.

Milorad Dodik je hospitalizovan u nedelju uveče u UKC RS zbog pojave mučnine i bolova u želčudcu.

Dodik je u prošlu sredu bio u kontaktu s aosobom koja je pozitiovna na koronavirus. Od četvrtka je bio u kućnoj izolaciji. U nedelju je došlo do pojave bolova nakon čega je hospitalizovan. U periodu od srede urađena su mu dva testa na koronu i oba su bila negativna. Poslednji test koji je pokazao da je srpski član Predsedništva pozitivan urađen je juče.

Pogledajte više