TEREN PO MERI FIFA: U Prnjavoru "kuća fudbala" izdvojila 300.000 dolara, a opština 400.000 KM

N. ĐURIĆ

14. 12. 2020. u 08:26

U PRNjAVORU je svečano otvoren novoizgrađeni fudbalski teren sa veštačkom travom po projektu "Fifa gol", za šta je svetska "kuća fudbala" izdvojila oko 300.000 dolara, a opština, uz obezbeđeno zemljište i infrastrukturu, oko 400.000 KM.

Otvaranje terena u Prnjavoru / Foto Opština Prnjavor/A. Atić

Svečanom otvaranju prisustvovala je Sonja Davidović, ministarka omladine i sporta RS, čelni ljudi FS RS i FS BiH Vico Zeljković, odnosno Adnan Džemidžić, kao i načelnik opštine Darko Tomaš. Oni su istakli da je teren sa veštačkom travom prvi sadržaj u budućem modernom sportskom centru, na ulazu u grad pod Ljubićem.

Tomaš je naglasio da je Prnjavor jedina opština u BiH koja je dobila ovakav projekat i sredstva za gradnju terena.

- Teren sa veštačkom travom je kapitalni početak. U budućem sportskom kompleksu predviđena je izgradnja dva sportska terena, hotela, karting-staze, sportske dvorane - najavljuje prvi čovek Prnjavora.

Prnjavor je ovim projektom dobio partnere i saradnike za buduća vremena.

- Tereni neće biti korišćeni samo za potrebe FK Ljubić` nego i za potrebe fudbalskih saveza RS i BiH. Uveren sam da će time Prnjavor postati mesto okupljanja mladih iz cele BiH - optimista je Tomaš.

Ministarka Davidović je rekla da je ovo značajan dan za Prnjavor, ali i za Srpsku jer se gradnjom, odnosno stvaranjem bolje infrastrukture za bavljenje sportom, ulaže u bolju budućnost dece.

- Svesni smo da u periodu pandemije virusa korona nemamo priliku da prisustvujemo ovako velikim sportskim događajima jer se bavimo prvenstveno zdravljem našeg stanovništva, ali ćemo i u narednom periodu podržavati ovakve projekte - kazala je Davidovićeva.

RAZVOJ SPORTA

VICO Zeljković najavio je da FS RS, u saradnji sa republičkim institucijama, u naredne četiri godine planira izgradnju još 20 ovakvih terena u Srpskoj, kao doprinos razvoju fudbala, i masovnijem bavljenju omladine sportom.

- Sve pohvale opštinskoj vlasti u Prnjavoru za završetak fudbalskog terena u roku - rekao je Zeljković.

PRNjAVOR CENTAR ZA SELEKCIJE

GENERALNI sekretar FS BiH Adnan Džemidžić je istakao da u Prnjavoru postoje svi preduslovi za dobar sportski centar koji će koristiti reprezentativne selekcije.

- Zahvaljujući tome ne samo da ćemo deci omogućiti mesto gde će moći slobodno da provode vreme, već ćemo podizati i buduće sportske generacije - najavljuje Džemidžić.

Pogledajte više