DRAŠKO STANIVUKOVIĆ O MEDIJIMA: Zatvorena mi samo vrata televizije u mom gradu i mojoj Srpskoj

S.M.

01. 12. 2020. u 20:45

NOVOIZABRANI gradonačelnik Banjaluke postao ovih je dana prava regionalna medijska zvezda, a na termine za intervju sa njim, čekaju i neki mediji iz Njemačke, Italije i Austrije.

Foto: Glas Srpske

– Jedino sam na Radio televiziji Republike Srpske i dalje nepoželjan. Dakle, samo u mom gradu, u mojoj Republici Srpskoj, zatvorena su mi vrata televizije rekao je Stanivuković u Narodnoj skupštini RS

Podseća da je gostovao na svim značajnijim televizijama i govorio za medije u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Podgorici i tvrdi da to ne radi zarad lične promocije, nego zato što hoće da bude "najbolji ambasador Banjaluke".

– Želim da predstavim Banjaluku u najljepšem svetlu, jer to naš grad zaslužuje. Možemo za kratko vreme otvoriti vrata grada, razbiti predrasude i podele među ljudima, posvetiti se privredi, razvoju poslovnih zona, otvoriti grad prema Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i drugim gradovima u regiji, i ja već radim na tome. Mnoge sam kontakte već uspostavio i čim preuzmem dužnost gradonačelnika viđeće se prvi efekti tog otvaranja  rekao je Stanivuković

Na sednici Narodne skupštine RS govorio je o javnom servisu Republike Srpske. Postavio je pitanje da li je istina da RTRS namerava da ukine jednu od svojih najdugovječnijih i najgledanijih emisija, "Banjalučku panoramu", u znak odmazde prema Banjalučanima koji su "pogrešno" glasali.

Na ovo pitanje je odgovorio potpredsednik Vlade RS Anton Kasipović, koji je i predsednik Upravnog odbora RTRS. Kasipović je rekao da "ne veruje" da bi emisija, koja ima značajnu gledanost i uticaj, mogla biti ukinuta.

Pogledajte više