NOVI RASKOL U DNS: Nešić smenio tri potpredsednika, podnete prijave zbog pretnji

S. M.

30. 11. 2020. u 20:14

LIDER DNS Nenad Nešić smenio je tri potpredsednika te stranke Ognjena Tadića, Dragomira Jovičića i Đorđa Popovića.

Foto: DNS

- Za gospodina Popovića razlog je nedolično ponašanje, odnosno pretnje članu DNS, o čemu je zapremljena prijava u Policijskoj stanici u Bijeljini, a za preostalu dvojicu razlog je nesprovođenje politike DNS, rekao je Nešić.

Podsećamo, ranije danas Savo Popić, novoizabrani odbornik DNS u Bijeljini, prijavio je bijeljinskoj policiji da mu je pretio stranački kolega Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza RS.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović odbacio je tvrnje da je pretio Savi Popiću, odborniku DNS u Bijeljini.

- Nikome nisam pretio. To su zlonamerne i montirane konstrukcije sa ciljem moje diskreditacije i proizvod frustracija pojedinaca iz vrha DNS - izjavio je Popović

On kaže za Novosti da Popića slabo i poznaje.

sednica predsedništva DNS/Foto: Novosti

Ministar Popović demantuje sve oko informacija vezanih za prijavu dotičnog Popića i poručuje da na ovaj način predsednik DNS Nenad Nešić pokušava da ga diskredituje.

- Predsednik DNS Nenad Nešić pokušava da me diskredituje, kako bi imao razlog za moju smenu sa mesta potpredsednika stranke, sa ciljem da zadrži većinu u Predsedništvu, koja je dovedena u pitanje. Jedan od načina da se održi na mestu predsjednika DNS je smena neposlušnih potpredsjednika, kako bi ga pozicija predsednika DNS zaštitila od nadolazećih istražnih radnji i onih koje se uveliko vode protiv njega u nadležnim tužilaštvima - poručio je Popović.

Pogledajte više