ZBOG VIRUSA KORONA: U Republici Srpskoj mere zaštite produžene do 21. decembra, evo koje sve zabrane važe

Tanjug

27. 11. 2020. u 19:04

REPUBLIČKI štab Republike Srpske doneo je danas Zaključak kojim se produžavaju mere zaštite od širenja korona virusa do 21. decembra.

Foto: D.Pozderović

Prema toj odluci zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smeštaj, ishranu i piće i sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 osoba (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).

Građani se obavezuju da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada) i pridržavaju se zaštitne mere fizičkog rastojanja od dva metra.

Od ove obaveze nošenja zaštitne maske izuzeta su deca mlađa od sedam godina života, lica sa invaliditetom i deca sa smetnjama u razvoju, i lica koje obavljaju fizičku sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

Građani su, takođe, obavezni da se u zatvorenim prostorijama, pored nošenja zaštitne maske i održavanja fizičkog rastojanja od dva metra, pridržavaju i uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od delatnosti koja se obavlja.

Nepoštovanje mera će biti sancionisano, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Rad ugostiteljskih objekata je ograničen od 06:00 do 22:00 bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna delatnost, kao i priređivačima igara na sreću.

Pogledajte više