SEKIROM UBILA MAJKU! Potvrđena optužnica za surovo ubistvo protiv Ramze Karajčić (62) iz Kozluka

O. MATAVULj

26. 11. 2020. u 16:20

OKRUŽNI sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Ramze Karajčić (62) iz Kozluka kod Zvornika kojom se tereti za teško ubistvo svoje majke Namke Kokić (83), koju je sekirom izudarala po glavi.

Kuća u kojoj je zločin počinjen / Foto O. Matavulj

Zločin se dogodio 25. avgusta u njihovoj kući u Kozluku u kojoj su majka i ćerka zajedno živele. U optužnici se navodi da se radi o svirepom ubistvu, a kao motiv se pominju nesuglasice koje su majke i ćerka imale.

- Karajčićeva je u stanju smanjene uračunljivosti, usled afektivno-impulsivnog stanja, majku oborila na pod u hodniku kuće - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je Ramza zatim otišla u sobu, u kojoj je držala manju sekiru, dugačku 46 centimetara sa sečivom od 11,5 centimetara.

- Dok je starica ležala na leđima oštricom sekire zadala joj je pet udaraca u glavu u predelu očiju. Nanela joj je smrtonosne povrede u vidu zaseka, preloma čeone kosti, nosnih kostiju, nagnječenja mozga... Te povrede su prouzrokovale veliku fizičku bol i patnju oštećene, usled koji je na mestu ostala mrtva - navodi se u optužnici.

Posle zločina Ramza je sekiru sa tragovima krvi vratila u sobu. Potom je u 18.25 došla u Policijsku stanicu u Kozluku gde je dežurnim policajcima saopštila da je majku udarila sekirom u glavu. Odmah je uhapšena, a na mesto zločina je upućena patrola policije koja je Namkino telo zatekla u hodniku, u lokvi krvi.

I tokom saslušanja Ramza je priznala zločin navodeći da je svemu prethodila svađa između nje i majke.

Inače, ovo nije prvo ubistvo koje je Karajčićeva počinila. Naime, 30. juna 2009. godine ubila je i svog muža Ramadana Karajčića (52). Njega je usmrtila s najmanje 41 udarcem budakom po glavi i grudima, dok je ležao na kauču.

OSUĐENA NA PET GODINA

ZBOG ubistva muža Ramza Karajčić je ranije osuđena na pet godina zatvora. Zločin je počinila u kući svog brata Fadila Kokića u Kozluku. U presudi se navodilo da je razlog tako male kazne to što je sud na strani optužene našao niz olakšavajućih okolnosti. U obzir je uzeta i činjenica da je njihovo troje dece nije krivilo za zločin, jer je Ramadan navodno često znao da je maltretira fizički i psihički.

Pogledajte više