DODIK POSETIO KOVID ODELJENJE U BANJALUCI: Poželeo obolelima da što pre dođu kući i najavio nagrade za medicinare

S.M.

13. 11. 2020. u 20:45

Videti ljude u ovom stanju je veoma potresno, u ime RS ćemo se založiti za neki dio nadoknade za one koji su izloženi svakodnevno virusu, kazao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, nakon posete UKC RS.

Foto: S.M.

-Zaista sam potresen. Poželio sam im da svi dođu kući, svojima, a onima koji shvataju olako pandemiju poručio bih samo da pogledaju snimke ljudi koji su juče bili zdravi, a sada su ovđe, kazao je Dodik, nakon što je obišao obolele.

-Čuvajte se, jedini način da budete u situaciji da morate na aparaturu je da se čuvate. Nemojte ići na slavlja, nemojte se nigde zadržavati, držite distancu i higijenu, naveo je Dodik.

Foto: S.M.

On se još jednom zahvalio medicinarima i dodao da "to nije samo umni negi i fizički rad, to su teški bolesnici".

Član Predsedništva BiH je danas posle podne posetio  Univerzitetsko klinički centar RS i zaražene virusom korona koji se leče u toj ustanovi kako bi im pružio podršku.

Foto: S.M.

-Želim da se zahvalim zdravstvenim radnicima koji izdržavaju napore kojima su izloženi. Srpska je pokazala sposobnost za upravljanje ovom krizom i pored velikog broja zaraženih naš zdravstveni sektor se pokazao održvim. Republika Srpska se potrudila da svi repromaterijali i lekovi koji se koriste budu dostupni i sada imamo zalihe od tri do šest meseci, rekao je ranije Dodik.

Pogledajte više