PO POTERNICI MUP RS Uhapšen državljanin Austrije zbog ubistva

O. M.

11. 11. 2020. u 12:50

GRANIČNA policija BiH uhapsila je državljanina Austrije R. R. (47) na osnovu potrage koju je za njim raspisao MUP RS zbog krivičnog dela ubistva.

Foto: O. M.

Kako saznaju "Novosti" R. R. nije osumnjičen za ubistvo, već je potraga raspisana zato što istražnim organima nije bio dostupan za informativni razgovor u okviru istrage nerasvetljenog ubistva Nebojše Čubrilovića u Banjaluci 2015. godine.

- Lice je kontrolisano na ulasku u BiH na graničnom prelazu Šepak kod Zvornika. Proverama je utvrđeno da je za njim MUP RS raspisao potragu nakon čega je lišen slobode i predat službenicima MUP RS - navode u Graničnoj policiji BiH.

Nezvanično saznajemo da je R. R. ranije bio s Čubrilovićem na izdržavanju zatvorske kazne, zbog čega se sumnjalo da bi mogao imati korisne informacije za istragu.

Čubrilović je ubijen 1. oktobra 2015. godine u sačekuši u Gundulićevoj ulici. Kobnu noć on se automobilom "audi" vraćao u iznajmljeni stan u Banjaluci, gde se krio od sloinvenačkog pravosuđa koje je za njim raspisalo poternicu zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu više stotina kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Ubica ga je u zasedi čekao u susednom dvorištu, sakriven iza betonske ograde, i nakon što je Čubrilović krenuo prema ulazu u stan u njega je ispalio više hitaca, najverovatnije iz "škorpiona", kalibra 7,65 milimetara. Tri metka pogodila su ga u leđa, probila srce i oba plućna krila, jedan je pogodio u ruku.

Nebojša Čubrilović je u Sloveniji osuđen na 18 meseci zatvora kao član kriminalne grupe koja je 2012. godine prošvercovala 50 kilograma kokaina iz Brazila u Evropu.

Pogledajte više