MIĆIĆ ODRŽAO OBEĆANJE: Grad Bijeljina smanjio za pola kirije zakupcima 172 štanda u Agrotržnom centru

V. M. 04. 11. 2020. u 19:08

NAKON nedavne odluke Gradskog štaba za vanredne situacije Bijeljina da, zbog ekonomskih posledica izazvanih virusom korona, pomogne zakupcima tezgi na Agrotržnom centru, tako što će im umanjiti kirije za 50 odsto, gradonačelnik Mićo Mićić posetio je ove preduzetnike i poručio im da Gradska uprava oseća njihove probleme i čini sve da ih reši.

Foto: V. Mitrić

- Osim ugostiteljskog i turističkog sektora i ova oblast veoma je pogođena posledicama korone. Zato smo odlučili da ovim ljudima pomognemo, na način da im kirije od oktobra do janura smanjimo za pola. Time ćemo pomoći, ne samo njima, nego i preduzeću Grad, koje je odnedavno pod gradskom kontrolom - kaže Mićić.

Foto: V. Mitrić

 

Upravnik Agrotržnog centra Milan Ljubojević izrazio zadovoljstvo zbog pomoći grada.

 - Rukovodstvo preduzeća Grad  razgovaralo je sa gradonačelnikom pre 15 dana i, kao što vidite, došao je da ispuni obećanje da će Gradska uprava pomoći zakupcima 172 štanda i našem preduzeću – naglasio je Ljubojević.

Zakupac Zora Simeunović kaže da će im ovo značajno smanjenje kirije pomoći da se održe.

Foto: V. Mitrić

 

- Sad ne radimo ništa. Kao što vidite, nema kupaca. Nismo imali školske mature, nema stranaca, nema svadbi, nemamo ništa, sve se svodi na ništa. Ova pomoć nam znači mnogo, da preživimo.  Kirije su od 250 do 520 KM. Moja iznosi 360 KM. Zahvalni smo i rukovodstvu preduzeća Grad i gradonačelniku Mićiću – kaže Simeunovićeva.

Pogledajte više