VIŠE MESTA ZA MALIŠANE U BANJALUČKIM VRTIĆIMA: Otvoreno krilo "Ježeve kućice"

S. M. 02. 11. 2020. u 15:38

ZAVRŠENA je izgradnja novog dela vrtića Ježeva kućica, objavljeno je na Fejsbuk stranici Grada Banjaluka.

Foto: Grad Banjaluka

Novo krilo vrtića "Ježeva kućica" danas je i zvanično pušteno u funkciju, a već od iduće sedmice, u ovaj deo objekta ući će novih 50 mališana.

Dogradnja ovog objekta deo je velikog plana, u okviru kojeg će do kraja godine biti otvoreno više od 650 novih mesta u vrtićima u više delova Banjaluke.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da se radi o potpuno novom objektu u kojem će deca imati optimalne uslove za boravak i predškolsko vaspitanje.

Foto: Grad Banjaluka

 

- Vrtić se nalazi na lepoj lokaciji u centru grada i možemo biti srećni što smo još jedan vrtić stavili na raspolaganje deci i njihovim roditeljima. Projekat je realizovan zajedno sa Razvojnim programom UN, sa kojim smo radili i na rekonstrukciji starog dela "Ježeve kućice", naveo je Radojičić i dodao da je u ovaj projekat uloženo oko 370.000 KM. Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Andrea Dorić najavila je da će vrtić već od naredne nedelje otvoriti vrata za prijem mališana.

- Nastojimo da obezbedimo što bolje uslove boravka za našu decu, a do kraja ove godine trebalo bi da na raspolaganju bude ukupno 650 mesta u novim objektima, uključujući Kuljane i Vrbanju – izjavila je Dorić.

Pogledajte više