POMOĆ ZA PORODICU ELEZ: Ultramaratonac iz Bileće istrčao stazu od 50 kilometara u akciji "Srbi za Srbe"

D. CURAĆ

02. 11. 2020. u 09:30

ULTRAMARATONAC Ljubo Trklja iz Bileće podržao je akciju za pomoć višečlanoj porodici Elez iz Gacka, koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

Foto privatna arhiva

Samohrana majka Dragana Elez (30) iz Gacka nakon iznenadne smrti supruga ostala je sa petoro dece - Angelinom (8), Pavlom (7), Evgenijom (6), Ekatarinom (3) i Vasilijem (1), a uz podršku lokalne zajednice, Crkve, Termoelektrane "Gacko" i velikog broja dobrih ljudi počela je izgradnja nove kuće za čiji završetak je potrebno još oko 30.000 KM.

Trklja je istrčao stazu dugu oko 50 kilometara na relaciji Gacko - Bileća, a svaki pređeni kilometar je putem društvenih mreža prodao brojnim humanistima iz Srpske i Srbije.

- Sa mojim kolegama ranije sam učestvovao u ovakvim akcijama i to me podstaklo da nešto slično i sada organizujem. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima koji su podržali akciju i uplatili sredstva za pomoć porodici Elez - rekao je Trklja.

AKCIJA

LjUBO Trklja je za porodicu Elez prikupio 2.000 maraka, a akcija se nastavlja.

Ovaj, inače, sjajni sportista svih 50 kilometara prodao je svega nekoliko minuta, nakon što je objavio da trči za porodicu Elez.

- Ono što me raduje poruke na društvenim mrežama i dalje pristižu, humanisti se javljaju da kupe kilometre. Takođe ispred Hrama Svetog Save u Bileći prišla su mi tri sugrađanina i donirala novac. To je nešto što me posebno motiviše, a kada trčite za takav cilj onda nema ni umora - dodao je Trklja.

 
Pogledajte više