ŠANSA ZA MALI BIZNIS: Za tri nove poslovne ideje Opština Ugljevik izdvojila 10.000 km

V. M.

23. 10. 2020. u 18:33

U OPŠTINI Ugljevik su tri polaznika takozvanog akcelerator programa, koji sprovodi Razvojna agencija Republike Srpske potpisali ugovore za dobijanje novčanih sredstava za šta je opština Ugljevik izdvojila 10.000 KM.

Foto: V. Mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić kaže da je cilj ovog projekta da se podstaknu mladi ljudi i novi preduzetnici  koji imaju poslovne ideje da lakše i bolje savladaju sve probleme.

Perić je istakao da pored ovakvih aktivnosti opština Ugljevik izdvaja po 2.000 KM prevrednicima za svako novo otvoreno radno mesto, te da je u prethodnoj godini iz budžeta izdvojeno 100.000 KM za ovu namenu.

-Obezbedili smo sredstva za nabavku oprme za nabavku određenih kapitalnih ulaganja za privrednike, kao i za izgradnju određenih platoa i lokacija kod proizvodnih i uslužnih pogona gdje opština Ugljevik učestvuje u iznosu od 70 odsto - rekao je Perić novinarima.

Perić kaže da se na ovakav način omugućava privrednicima, u ovim teškim vremena, da otvaraju nova radna mesta i dodao da je opština Ugljevik jedna od najrazvijenih u Srpskoj sa najmanjom stopom nezaposlenosti.

Vlasnik predškolske ustanove „Mali princ“ Danijela Ninić rekla je da je njena poslovna ideja otvaranje igraonice i rođendaonice za decu dobila podršku.

-Igraonica će biti namenjena deci školskog uzrasta od 7 godina pa naviše. U Ugljeviku trenutno postoji zainteresovanost za ovu delatnost -kaže Ninićeva.

Mara Simić potpisala je ugovor za poslovnu ideju održavanja higijene i enterijera i Cvijetin Jovičić za ideju servis popravke bicikala, aparata za domaćinstvo i drugih uređaja.

Korisnici programa akcelerator su prošli besplatnu obuku tokom koje s dobili znanje potrebno za poslovni uspeh, besplatnu savetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti; korišćenje besplatnog prostora za rad, administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih programa finansiranja, mogućnost predstavljanja poslovnih planova potencijalnim investitorima.

Pogledajte više