PSI NAPRAVILI POKOLJ U BANJALUCI: Napokon stigla presuda za krvavi incident u kome je preminula jedna osoba

O. Matavulj

23. 10. 2020. u 14:06

SLOBODANKA Bojanić (53), vlasnica dva srednjeazijska ovčara koji su napravili pokolj u Banjaluci, osuđena je u Osnovnom sudu u Banjaluci na novčanu kaznu od 12.000 maraka.

Foto: O. Matavulj

Radi se o stravičnom slučaju iz avgusta 2017. godine kada su se Slobodankini "azijati" otrgli kontroli i izujedali petoro njenih komšija, među kojima i Mlađena Radaković (59) koji preminuo usled zastoja srca uzrokovanog stresom tokom borbe sa psima.

Presudom Bojanićeva je nepravosnažno oglašena krivom za izazivanje opšte opasnosti, odnosno nepropisnog držanja srednjeazijskih ovčara+

Krvava drama se odigrala 5. avgusta 2017. u ulici Žarka Zgonjanina u Banjaluci. Psi su prvo izgrizli Zoru Mišić (58) i njenog supruga Momira (59), a potom Mlađena Radakovića, njegovog sina Stefana (22) i suprugu Maricu (57).

U optužnici se navodilo da je Bojanićeva u boksovima držala dva opasna psa "azijata", koji nisu bili vakcinisani protiv besnila. U jednom trenutku pse je pustila iz boksa, bez zaštitne korpe na njušci, i oni su preskočili ogradu visoku 1,2 metra i izašli na ulicu.

- Bez povoda psi su napali Zoru Mišić kojoj su prišli sa prednje strane, gde ju je jedan pas ugrizao u predelu leve lopatice, a drugi za isto mesto nanevši joj lake povrede. U pomoć joj je pritekao muž Momir koga su psi ugrizli za desnu šaku i podlakticu, a potom za nadlakticu leve ruke pokidavši mu mišić - navodi se u optužnici.

Psi su nakon toga krenuli dalje ulicom gde su napali Maricu i Stefana Radakovića. Nju su ugrizli za levu natkolenicu i levi kuk, a njenog sina za levu natkoljenicu i zadnju lošu. U šoku njih dvoje su počeli da dozivaju pomoć pa je iz kuće izašao Maričin suprug Mlađen s namerom da ih odbrani od pasa.

- Oba psa napala su ga i grizla u predelu vrata, levog ramena, desne podlaktice, grudnog koša i desnog stopala. Usled velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i ekstremnog psihofizičkog stresnog događaja kod Mlađena je došlo do naglog zatajivanja rada srca, od kojeg je hronično obolio, što je dovelo do njegove smrti - navodilo se u optužnici.

Pogledajte više