DRUMOVI KAO PISTE: U podmajevičkom kraju „bela kuga“ ne vodi kolo

V. M.

19. 10. 2020. u 19:55

BOGUTOVO Selo, u podnožju Majevice, u zaseoku Lukići, slavi novi asfaltni drum, koji je ugljevička lokalna vlast izgradila, izdvojivši 50 hiljada KM, bez učešća građana, što je, recimo, uobičajeno i u većim sredinama, poput komšija u Bijeljini.

Foto: V. Ćirić

Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, koji je bio sa graditeljima puta i meštanima, kaže da je „ovo samo jedan od novih puteva i u najzabačenijim delovima opšttine, jer je, ne samo želja, već i stvarnost da ljudi svugde imaju uslove za život približne onima u gradu“.

-Drago nam je što smo, kao lokalna samouprava, prepoznatljivi po veliki infrastrukturnim podvizima, jer smo gradili i gradimo i gradićemo puteve, mostove, ulice, trgove, javnu rasvetu, jer hoćemo da naši ljudi, u istinskom smislu, budu oni koji žive u 21 veku – kaže Perić.

-Još kao dečak, u Tutnjevcu, gde sam rođen, maštao sam da asfalt bude na sve strane, da lako odem do grada i okolnih sela. Evo, Bogu hvala, to je naša stvarnost i ispunjenje mojih dečačkih snova. Generacije i generacije su odrasle u blatu, prašini i hodeći po bespućima, a živeli su u vremenima, koje neki nazivaju „srećnim“. Meštanin Bogutovog Sela Rade Spasojević rekao je „asfalt u sačuvao od iseljavanja najmanje desetak domaćinstava, koja su, sada, srećnija nego ikad“.

-Imamo i sve drugo što nam treba, a put je bio najvažniji, pa se slavi i u Lukićima i u drugim delovima Bogutova sela, s razlogom. -Mi smo privilegovani, ne samo u RS, kada je reč o brizi o selima, jer, u mnogim sredinama, samo favorizuju gradove, dok „bela kuga“, na sve strane, kolo vodi, ali Bogu hvala ne i kod nas.

Pogledajte više