ODLOŽENA TRI SUĐENJA Korona ušla u Okružni sud u Banjaluci

O. M.

19. 10. 2020. u 13:28

U OKRUŽNOM sudu u Banjaluci jutros su odložena tri suđenja zbog izostanaka nekog od učesnika postupaka zbog povišene telesne temperature ili sumnje na zarazu virusom korona.

Okružni sud u Banjaluci / Foto D. Pozderović

Suđenje suspendovanim policijskim inspektorima Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, optuženima za primanje 20.000 KM mita, odloženo je jer se zbog povišene temperature u sudnici nije pojavio advokat Željko Višić, branilac prvooptuženog.

- Advokat Višić me je obavestio da ima temperaturu. Budući da postoji opasnost od zaraze virusom korona, izostanak smatram opravdanim - rekao je sudija Branimir Jukić.

Novo ročište zakazano je za 3. novembar, ali niko sa sigurnošću ne može reći da li će biti održano.

- Uslovi za rad nisu normalni! Korona je već ušla u ovaj sud. Nekoliko radnika suda se razbolelo i nisu došli na posao. Bolesno je i nekoliko advokata, ali i par članova sudskih veća - istakao je Jukić.

Osim navedenog odgođeno je suđenje notaru Milomiru Proroku, optuženom za lažno prijavljivanje krivičnog dela, radi odsustva sudije Blagoje Dragosavljevića zbog sumnje na koronu. Iz istih razloga na posao nije došla sudska saradnica u predmetu protiv Marinka Dobraša, optuženog za tešku krađu, pa je sudija Pane Gavrić takođe bio primoran da odgodi pretres.

Pogledajte više