DOKAZALI SMO DA SMO DOMAĆINI: U Prijedoru Nenad Nešić izabran za predsednika DNS

S. M.

11. 10. 2020. u 21:54

U PRIJEDORU je na izbornoj skupštini Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić izabran za predsednika ove partije.

Foto DNS

On je nakon izbora poručio da su Srpskoj potrebni nova energija, impulsi, inicijativa, pomeranje s mesta i ekonomija iznad demagogije, te da DNS to prepoznaje.

- Za razliku od naše političke konkurencije, čija maštanja ispare kao kap na suncu, ono što mi radimo svako može dodirnuti i ostaće dugo iza nas. Bilo da su to putevi u RS, kuće za raseljene osobe ili fabrike u Prijedoru - rekao je Nešić.

On je dodao da su u DNS racionalne patriote i da će se zalagati da svako dete poginulog borca ima posao. Naveo je da DNS nikad nije podržao nijednu odluku o prenosu nadležnosti, da je rekao "ne" ukidanju Vojske RS i uvek branio interes RS.

- DNS nije ni tada bio, a neće nikada ni biti ničiji privezak - istakao je Nešić.

- Radili smo na ulaganju u infrastrukturu i poslovni ambijent. To se najbolje vidi ovde u Prijedoru. Ovde smo pokazali šta znače domaćinsko upravljanje i briga za ljude i život.

ODLUKA Skupština dns, Foto DNS

Transformisali smo ga u grad razvoja i jedno od najboljih mesta za ulaganje u ovom delu Evrope. Mi smo ljudi koji svoje postojanje i jačanje duguju svesti da samo zajedno možemo rasti ili zajedno možemo pasti.

On je poručio da je to razlog što je izborna skupština održana u Prijedoru, koja je ujedno i podrška kandidatu DNS za gradonačelnika Prijedora Dragutinu Rodiću.

- Kada pobedimo obećavam vam kao predsednik vrlo prostu stvar, a to je da naša ambicija nije da postojimo, nego da budemo prva politička snaga u Republici u godinama koje dolaze, istakao je Nešić.

Pogledajte više